Τσακωμός Ντράγκι και Μαριά -Μάταια προσπαθούσαν να τους σταματήσουν [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσακωμός Ντράγκι και Μαριά -Μάταια προσπαθούσαν να τους σταματήσουν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμός έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου όταν ο Μάριο Ντράγκι κονταροχτυπήθηκε με τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, με την προέδρο της έδρας να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη χτυπώντας συνεχώς το σφυράκι της. Επί ματαίω...

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαριάς στην πρωτολογία του καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών που ασκεί η ΕΚΤ εις βάρος της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Ντράγκι ότι ασκεί εκβιαστική πολιτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Τόνισε πως η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα είναι παράνομη από τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.

«Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ. Μαριάς.

Αμέσως ο κ. Ντράγκι πήρε τον λόγο, σημειώνοντας πως «εξακολουθούν κάποιοι να κάνουν λάθος και να πιστεύουν ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ. Αυτό είναι λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα, τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότηση».

Δύσκολα, όμως, μπόρεσε να προχωρήσει την ομιλία του, καθώς παρενέβη ο κ. Μαριάς και ο κ. Ντράγκι έλεγε συνεχώς «όχι, όχι», για να καταφέρει να πει ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε με το σφυράκι της να σταματήσει τον καβγά και απευθυνόμενη προς τον κ. Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και το προεδρείο. Τελικώς πείστηκε και ο Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του, επαναλαμβάνοντας πως τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα «εφόσον τηρεί το πρόγραμμα. Αυτό είναι μία προϋπόθεση η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή και όχι της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει παρέμβαση της ΕΚΤ ως προς αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ