Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα υπερπολυτελή γιοτ των εκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη μπορεί να εντυπωσιάζουν με το μέγεθός τους, αλλά αντιμετωπίζουν μερικές φορές τις ίδιες δυσκολίες με τα κοινά πλοία.

Μία από αυτές κατέγραψε ο καμεραμάν Μπράιαν Μάστον, όταν βιντεοσκόπησε, με τη χρήση ενός drone, το δύσκολο πέρασμα του γιοτ Venus, που ανήκε στον Στιβ Τζομπς, από μια μικρή γέφυρα πλάτους μόλις 17 μέτρων. Ο καπετάνιος κατάφερε να περάσει τη γέφυρα του κόλπου Σίμπσον, στην Καραϊβική, χωρίς να προκαλέσει ούτε μια γρατζουνιά στο γιοτ. Το υπερπολυτελές σκάφος ανήκει τώρα στη χήρα του Τζομπς, Λορίν, η οποία το κληρονόμησε μετά τον θάνατο του συζύγου της. Ωστόσο, μια τραγική ειρωνεία κρύβεται πίσω από την κατασκευή του σκάφους.

Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο ιδιοφυής ιδιοκτήτης της Apple επέβλεψε ο ίδιος την κατασκευή του σκάφους και είχε αναθέσει στον διάσημο σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ την εσωτερική διαρρύθμισή του, αλλά δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του. Το Venus διαθέτει έξι μεγάλες καμπίνες-υπνοδωμάτια, τα οποία έχουν ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και ενισχυμένα παράθυρα για να αποκλείουν κάθε θόρυβο, ενώ η πλοήγησή του γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Τζομπς λάτρευε την ησυχία, σύμφωνα με τον Σταρκ, και ήθελε το σκάφος να είναι σχετικά αθόρυβο.

Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Το πολυτελές γιοτ του Στιβ Τζομπς περνά ξυστά από ασφυκτικά στενό πέρασμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Σίγουρα δεν θα εκτιμούσε το βίντεο του Μάστον, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την τοπική Δικαιοσύνη, καθώς το drone που χρησιμοποίησε πετούσε σε απαγορευμένη περιοχή.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ