Bραβείο Οlivier για τον δαιμονικό Κέβιν Σπέισι - iefimerida.gr

Bραβείο Οlivier για τον δαιμονικό Κέβιν Σπέισι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες πριν αρχίσει ο νέος κύκλος του Ηouse of Cards, του τηλεοπτικού παγκόσμιου φαινομένου, η επιτροπή των κορυφαίων θεατρικών βραβείων Olivier ανακοίνωσε πως θα βραβεύσει τον Κέβιν Σπέισι για την προσφορά του στο θέατρο και δη στο Old Vic.

Μπορεί η πλειοψηφία του παγκόσμιου κοινού να γνωρίζει τον Κέβιν Σπέισι από την κινηματογραφική του και πλέον και τηλεοπτική του καριέρα με το αριστούργημα της Netflix, όμως ο Σπέισι είναι ένας καθαρόαιμος, σπάνιος ηθοποιός του θεάτρου. Ταυτίστηκε δε με το όραμα και την ορμή του Old Vic στο οποίο υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 για να παραιτηθεί μόλις έκλεισε μια δεκαετία στο τιμόνι του. Τον διαδέχεται ο σκηνοθέτης Matthew Warchus.

Bραβείο Οlivier για τον δαιμονικό Κέβιν Σπέισι | iefimerida.gr 0


Αλλωστε με το Old Vic είχε έρθει στην Επίδαυρο, προσκεκλημένος του Γιώργου Λούκου για την επική παράσταση του Ριχάρδου του Γ' σε σκηνοθεσία του Σαμ Μέντες. Στις 12 Απριλίου, στην Βασιλική Οπερα του Λονδίνου θα λάβει το βραβείο για την «εξαιρετική συνεισφορά του» στο Old Vic Τheatre. Εξαιρετική είναι η προσφορά του για το πρόγραμμα Old Vic New Voices, ενός προγράμματος που λειτουργεί ως μέντορας για ανερχόμενα ταλέντα, αλλά και για το εκπαιδευτικό και κοινοτικό πρόγραμμα του Old Vic που έχει επηρεάσει τις ζωές 100.000 νέων ανθρώπων και κατοίκων στα υποβαθμισμένα προάστια του Λονδίνου.


Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Society of London Theatre, αναφέρεται: «Η Society of London Theatre είναι στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσει επισήμως την εξαιρετική προσφορά του Κέβιν Σπέισι στο The Old Vic. Η συνεισφορά του στο θέατρο του Λονδίνου ήταν ένα διαρκές ευεργέτημα και θα μας λείψει η πoλύτιμη συνεργασία του».

Eπιμέλεια: Κατερίνα Ι. Ανέστη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέβιν Σπέισι Olivier βραβείο House of Cards
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ