Nomura: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει στην αξιολόγηση -Οι τέσσερις επιλογές που έχει - iefimerida.gr

Nomura: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει στην αξιολόγηση -Οι τέσσερις επιλογές που έχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμφιβολίες για το κατά πόσο θα καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τους στόχους της παράτασης του προγράμματος και να περάσει επιτυχώς την αξιολόγηση από τους «θεσμούς» εκφράζει ανοιχτά ο ιαπωνικός οίκος Nomura.

Στην ανάλυση που κάνει σημειώνει πως είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στις Βρυξέλλες, επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ και συνάμα να κρατήσει ενωμένο το κόμμα. Οι αμφιβολίες του οίκου εντείνονται από το γεγονός ότι οι προτάσεις που εγκρίθηκαν (και αυτό είναι ένα θετικό βήμα) θα πρέπει να περάσουν τώρα στη φάση της υλοποίησης – και αυτό είναι το πλέον δύσκολο μέρος.

Όπως αναφέρει o Nomura, η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει το αίτημα παράτασης για έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάτι που αποτελεί την πρώτη δοκιμασία για την κυβέρνηση μετά την πρώτη στροφή που έκανε το κόμμα. Και αυτό διότι όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ήδη, έχουν εμφανιστεί φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας, που διαφωνούν με την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Συμπερασματικά, οι αναλυτές του ιαπωνικού οίκου υπογραμμίζουν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τερματίσει την αξιολόγηση με επιτυχία αφού θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών.

Αυτές είναι:

  • Σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
  • Πρόωρες εκλογές.
  • Δημοψήφισμα σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη.
  • Νέα σύγκρουση κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων όταν θα πάρουν την αξιολόγηση στα σοβαρά.

Τα πρώτα σημάδια από την στροφή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έχουν αυξήσει την πιθανότητα μιας αλλαγής στη σύνθεση του συνασπισμού κατά τη διάρκεια μιας νέας συμφωνίας ή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος. Παρ' όλα αυτά, οι πιο γενναίοι συμβιβασμοί θα ζητηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο εγγύς μέλλον, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nomura ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ