Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες]

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Αδιαμφισβήτητα πλέον, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας. Είναι από εκείνα τα πρόσωπα στον χώρο που ξεφυτρώνουν ένα (το πολύ) κάθε χρόνο και... δημιουργούν συζήτηση. Και η συζήτηση γίνεται «μμμ... ας το δοκιμάσω» και το «μμμ... ας το δοκιμάσω» γίνεται «θα ξαναφορέσω ρούχο του/της» και μετά έρχονται η μία σταρ μετά την άλλη που επιλέγουν να φορούν δημιουργίες του/της.

Και μετά έρχεται η νέα κολεξιόν που εντυπωσιάζει και ξαναγίνεται συζήτηση και ακολουθεί και άλλη εντυπωσιακή κολεξιόν, και άλλη, και άλλη. Και κάθε νέα κολεξιόν είναι ένα κλικ καλύτερη από την προηγούμενη και ποτέ δεν απογοητεύει, αλλά, αντίθετα, προκαλεί νέα συναισθήματα. Με πιο απλά λόγια, είναι από εκείνα τα ταλέντα που αμέσως ξεχωρίζουν και αμέσως καταλαβαίνεις ότι ήρθαν για να μείνουν και να γράψουν τη δική τους Ιστορία. Να κάνουν μόδα μόνοι τους και να δημιουργήσουν σχολή. Οταν αυτό το ταλέντο έρχεται από την Ελλάδα, εμείς εδώ έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νιώθουμε χαρούμενοι. Εν προκειμένω, ο λόγος για τη Μαίρη Κατράντζου, που κέρδισε χθες το βραβείο «Red Carpet Designer» στα «ELLE Style Awards 2015», που έγιναν στο Λονδίνο.

Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

H Μαίρη Κατράντζου, με το βραβείο της ανά χείρας, ποζάρει πλάι πλάι με τη Leigh Lezark, που φοράει δημιουργία της. Οπως πάντα, η Μ. Κατράντζου είναι ντυμένη στα μαύρα, καθώς η ίδια έχει πει παλαιότερα: «Οι περισσότερες γυναίκες σχεδιάστριες προμοτάρουν με την εμφάνισή τους και το lifestyle τους τη δουλειά τους. Προσπαθούν να είναι λαμπερές, να ταιριάζουν με τα λουκ που φτιάχνουν για τις πασαρέλες. Εγώ (δείχνει την αντίθεση μεταξύ των απλών, μαύρων ρούχων της και των χτυπητών, κουκλίστικων φορεμάτων της) δεν νοιάζομαι καθόλου γι' αυτό. Δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να αλλάξω, ούτε για μια σημαντική ομιλία, το πώς μ' αρέσει να ντύνομαι. Ντύνομαι άνετα και δεν δίνω τόση σημασία στην εμφάνισή μου, από παλιά. Απ' τα 15 μου πάντα μαύρα φορούσα».

Ποια είναι η 32χρονη Μαίρη Κατράντζου

Η Μαίρη, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη της... εκπαιδευτική, κατά κάποιον τρόπο, κολεξιόν το 2008, που παρουσίασε μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του διάσημου Saint Martins στο Λονδίνο, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον σχεδιασμό υφασμάτων. Είχαν προηγηθεί σπουδές αρχιτεκτονικής στην Αμερική, οι οποίες σαφώς και την επηρέασαν στη μετέπειτα δουλειά της, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ρούχων της είναι τα γεωμετρικά σχέδια. Εντονα χρωματιστά τυπώματα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και πολύχρωμα prints είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά των ρούχων της Κατράντζου που τα κάνουν να μοιάζουν με έργα τέχνης.

Η πρώτη της αυτή συλλογή προτείνεται για το Harrods και L'Oreal Professional Award, ενώ τον ίδιο χρόνο κάνει και το ντεμπούτο της στη χειμερινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το 2008. Το παρακλάδι του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, New Gen, κάνει τη Μαίρη Κατράντζου αποδέκτη του προγράμματος χορηγίας του για 6 συνεχόμενες σεζόν (από την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2009 έως το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2011).

Ξεχωριστή στιγμή για την Κατράντζου, ωστόσο, αποτέλεσε και η ανάθεση από τη γνωστή ηθοποιό Σάρα Τζέσικα Πάρκερ της δημιουργίας των κοστουμιών για κάποιες από τις παραστάσεις του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δουλεύοντας μαζί με τον χορογράφο Τζάστιν Πεκ, η Ελληνίδα σχεδιάστρια έφτιαξε ρούχα που... «χόρεψαν» σε μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες χορευτικές σκηνές του κόσμου και ανάμεσα σε ρούχα που είχαν ράψει ειδικά για την περίσταση θρυλικά ονόματα από τον χώρο της μόδας, όπως η Carolina Herrera, ο Valentino Garavani, ο Thom Browne και η Sarah Burton για τον Alexander McQueen.

Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Το νέο μεγάλο όνομα στον χώρο της μόδας, παγκοσμίως, έρχεται από την Ελλάδα -Η Μαίρη Κατράντζου φτιάχνει ρούχα έργα τέχνης [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή την Κατράντζου

Την ώρα που οι χονδρέμποροι υφασμάτων διαμορφώνουν τις περισσότερες τάσεις της μόδας, η Κατράντζου, λόγω των σπουδών της στον σχεδιασμό υφασμάτων, κάνει μόνη της μόδα. Σχεδιάζει τα δικά της prints που αντιγράφουν αντικείμενα πολυτελείας, όπως αυγά Φαμπερζέ, γυάλινα μπουκάλια αρωμάτων, πίνακες του 18ου αιώνα, τα οποία παντρεύει με την αρχιτεκτονική.

Όταν οι περισσότερες τάσεις της μόδας διαμορφώνονται από τους χονδρέμπορους υφασμάτων που «υπαγορεύουν» στους σχεδιαστές μόδας ποια υφάσματα θα πρέπει να αγοράσουν από εκείνους, η Κατράντζου σχεδιάζει τα δικά της prints και τα υφάσματά της είναι 100% δική της δημιουργία.

Οι σταρ που έχουν φορέσει δημιουργίες της

Ριάνα

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Τζέσικα Αλμπα

Κίρα Νάιτλι

Ριάνα

Beyonce

Μιράντα Κερ

Ναόμι Γουότς

Ολίβια Παλέρμο

Αν Χάθαγουεϊ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαίρη Κατράντζου βραβείο βραβεία Elle
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ