Το κυνήγι θησαυρού του Βαρουφάκη και τα ειρωνικά σχόλια αναλύτριας του CNBC για τις δηλώσεις του [βίντεο] - iefimerida.gr

Το κυνήγι θησαυρού του Βαρουφάκη και τα ειρωνικά σχόλια αναλύτριας του CNBC για τις δηλώσεις του [βίντεο]

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κυνήγι θησαυρού και αρχαιολογική ανασκαφή παρομοίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης την προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν ρωτήθηκε πόσα χρήματα ελπίζει η κυβέρνηση να έρθουν στα ταμεία μέσω αυτής.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε δηλώσεις σε ρεπόρτερ CNBC, με την αναλύτρια στο στούντιο του αμερικανικού δικτύου να σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη που προβάλλονταν σε βίντεο. Η Μισέλ Καρούσο Καμπρέρα τόνισε ότι το «πράσινο φως» που δόθηκε σήμερα για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων είχε μεγάλους «αστερίσκους», με τους εταίρους να λένε στην Ελλάδα «δεν παίρνετε λεφτά μέχρι να συμπεριλάβετε στο έγγραφο τι ακριβώς θα κάνετε», όπως τόνισε.

Μιλώντας στο CNBC, o κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι είναι άγνωστο πόσα έσοδα θα αποφέρει αυτό.

«Είναι όπως μία αρχαιολογική ανασκαφή. Οταν σκάβεις, δεν ξέρεις τι θα βρεις. Ελπίζεις να είναι ένας μεγάλος θησαυρός. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε ένα μεγάλο θησαυρό, το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», τόνισε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια, η Μισέλ Καρούσο Καμπρέρα σχολίασε ότι τα χρήματα είναι κρίσιμα για την Ελλάδα, καθώς παρά τη συμφωνία δεν πρόκειται να εισπράξει ποσά μέχρι τον Απρίλιο ή ακόμη και το Μάιο, με αποτέλεσμα η χώρα να ξεμένει από ρευστό. «Για κάποιους λόγους ο κ. Βαρουφάκης είναι πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει», πρόσθεσε, πριν «παίξει» η σχετική απάντηση του υπουργού.

«Οταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Φαντάζεστε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισ. ευρώ;», είπε ο κ. Βαρουφάκης, με την αναλύτρια να σχολιάζει από το στούντιο ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό, καθώς υπάρχει διάχυτη κακή θέληση αυτή τη στιγμή.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογική καμπάνια ότι θα μειώσει τους φόρους, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι Ελληνες να πληρώνουν τις σχετικές υποχρεώσεις τους όπως και τα δάνεια. «Για αυτό ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ''κουλτούρα των πληρωμών'', δηλαδή να κάνει τους πολίτες να πληρώσουν ξανά τους φόρους τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ