Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυμένη μητέρα - iefimerida.gr

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε απολυμένη μητέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόφαση προστασίας της μητρότητας εξέδωσε ο Αρειος Πάγος, κρίνοντας ότι είναι άκυρη και καταχρηστική η απόλυση νεαρής εργαζόμενης, λίγο καιρό μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού, επειδή λόγω της ηλικίας της θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τα Νέα online, η γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου τον Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω εμπλοκής της εγκυμοσύνης της όλο το διάστημα της κυήσεώς της παρέμεινε κλινήρης.

«Τόσο η εγκυμοσύνη της ενάγουσας όσο και η γέννηση του τέκνου της και οι συνέπειες της μητρότητας σχετικά με τον χρόνο απασχόλησής της, δηλαδή να μην εργάζεται για επτά περίπου μήνες και να λαμβάνει πλήρεις αποδοχές και στη συνέχεια να εργάζεται με μειωμένο ωράριο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μη μειώνονται αντίστοιχα και οι αποδοχές της, δημιούργησαν δυσαρέσκεια στον γιατρό εργοδότη της και εμπάθεια στο πρόσωπό της, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω της ηλικίας της υπήρχε πιθανότητα να καταστεί ξανά έγκυος στο μέλλον», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ