Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: Γιατί επιμένω να επενδύω στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: Γιατί επιμένω να επενδύω στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βετεράνος μεγαλοεπενδυτής από τις ΗΠΑ Μαρκ Μόμπιους παραμένει θερμός υποστηρικτής της Ελλάδας, επιμένει να επενδύει στη χώρα μας και είναι απόλυτα σίγουρος ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να επιβάλει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Παραμένω πολύ αισιόδοξος για την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Εmpleton Emerging Markets Group στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και πρόσθεσε ότι «η νέα κυβέρνηση έχει τα μέσα να κάνει αλλαγές στην Ελλάδα που θα ικανοποιήσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παράλληλα, ο Μόμπιους απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για Grexit. «Οχι, δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό (σ.σ.: έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν αμέτρητες πηγές στην Ελλάδα που μπορούν να πωληθούν είτε σε Κινέζους είτε σε άλλους», είπε και κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στο Βερολίνο.

«Επίσης υπάρχουν πολλοί φόροι που μπορούν να εισπραχθούν και πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση έχει πολλά νέα μέτρα να επιβάλει για να συγκεντρώσει αυτούς τους φόρους», πρόσθεσε ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στην καρδιά της Γερμανίας.

Επίσης, ο Μόμπιους θεωρεί ότι και το αδύναμο ευρώ συνιστά ακόμη έναν λόγο που τον κάνει αισιόδοξο για την Ελλάδα. Το κοινό νόμισμα έχει πέσει σχεδόν κατά 17% έναντι του δολαρίου μέσα σε διάστημα ενός έτους, παρέχοντας έτσι στους εξαγωγείς της Ευρωζώνης ένα ισχυρό ανταγωνιστικό όπλο.

«Με την πτώση του ευρώ η Γερμανία θα δείχνει ακόμα καλύτερη και ισχυρότερη σε όρους εξαγωγών και αυτό θα έχει επίδραση και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ετσι, γενικά μιλώντας, ένα πιο αισιόδοξο σενάριο για την Ευρώπη είναι καλά νέα για την Ελλάδα», κατέληξε ο Μόμπιους.

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής: Γιατί επιμένω να επενδύω στην Ελλάδα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρκ Μόμπιους επενδυτής Ελλάδα grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ