Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δίνη υφεσιακών καταστάσεων βρίσκεται πλέον η Ευρωζώνη, καθώς η τελευταία έκθεση της Eurostat δείχνει την έντονη αποπληθωριστική τάση που καταγράφουν οι 17 από τις 19 χώρες της νομισματικής ένωσης.

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της νομισματικής ένωσης, καθώς το 90% των μελών του μπλοκ κατέγραψαν αρνητικές τιμές τον Ιανουάριο.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο -0.6% κατά τον πρώτο μήνα του έτους, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ευρωζώνη υπέστη συνολικά τη μεγαλύτερη πτώση του στις τιμές.

Ο πυρήνας του πληθωρισμού αυξήθηκε κατά 0.6% κατά το έτος έως τον Ιανουάριο, από μια ετήσια αύξηση της τάξης του 0.7% τον Δεκέμβριο.

Μόνο η Μάλτα και η Αυστρία απέφυγαν τις αρνητικές τιμές, ενώ η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αρνητική αύξηση των τιμών με -2.8%. Επίσης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Λετονία και η Εσθονία μπήκαν στον κατάλογο των χωρών που εμφανίζουν αποπληθωρισμό, κάτι που προκαλεί έντονες ανησυχίες της ΕΚΤ, όπως αναφέρει ο Χάουαρντ Άρτσερ της IHS Global.

Όπως αναφέρει, η εξέλιξη που έχει ο αποπληθωρισμός στην Ευρώπη δικαιώνει την απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάπτυξης που δημοσιεύει η Eurostat, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε 0.7% τους τελευταίους τρεις μήνες, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μοχλού ανάπτυξης της ευρωζώνης.

Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη  | iefimerida.gr 0
Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη  | iefimerida.gr 1
Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη  | iefimerida.gr 2
Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη  | iefimerida.gr 3
Telegraph: Η Ελλάδα οδηγεί την αρνητική κούρσα του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποπληθωρισμός ύφεση Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ