Απίστευτη κριτική του κωμικού Τζον Ολιβερ στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Τι φοράς; Φέρεσαι σαν μάνατζερ στριπ κλαμπ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτη κριτική του κωμικού Τζον Ολιβερ στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Τι φοράς; Φέρεσαι σαν μάνατζερ στριπ κλαμπ» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του Βρετανού κωμικού Τζον Ολιβερ βρέθηκαν η Ελλάδα, οι εξελίξεις στο Eurogroup και, κυρίως, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κωμικός ξεκίνησε την αναφορά του στην Ελλάδα τόνιζοντας ότι «είναι μια χώρα από και μέσα σε συντρίμμια».

«Η χώρα γλίτωσε από μια σίγουρη χρεοκοπία, μετά από χρόνια λανθασμένης οικονομικής διαχείρισης, ενώ, η υπόλοιπη Ευρώπη είναι χρεοκοπημένη» είπε ο Ολιβερ και συνέχισε λέγοντας «Την Παρασκευή υπήρξε μια πρόοδος».

Ο Ολιβερ σημειώνει με καυστικό τρόπο ότι «Ολα αυτά είναι πολύ ωραία, ωστόσο, η Ελλάδα πρέπει να παραδεχθεί ότι ο μουσακάς είναι απλά αηδιαστικός πατατομουσακάς. Κανένας δεν τον θέλει»

Αμέσως μετά, μιλώντας για την παράταση προγράμματος, ανέφερε ότι η Ευρώπη αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε αυτή γιατί αν καταρρεύσει η οικονομία της Ελλάδας θα παρασύρει και την οικονομία ολόκληρης της Ευρώπης.

Ωστόσο, στο επίκεντρο των... πυρών του Τζον Ολιβερ βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκης.

Σχολίασε ότι ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε στους πολίτες την κατάσταση με τον πιο πιθανό ελληνικό τρόπο παραθέτοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τον Οδυσσέα.
«Οπως ο Οδυσσέας, πρέπει κάποιες φορές να δεθείτε στο κατάρτι για να φτάσετε στον προορισμό σας και να αποφεύγετε τις Σειρήνες. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας την αντίδραση του Ολιβερ.

«Πρώτα απ' όλα οι περισσότεροι από το πλήρωμα του Οδυσσέα πέθαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» σχολίασε ο Βρετανός κωμικός, ενώ, αναφέρθηκε με σκληρό τρόπο και στην ενδυμασία του κ. Βαρουφάκη.

Δεν δίστασε μάλιστα να τον παρομοιάσει με... θείο του Λατίνου τραγουδιστή Pit Bull.

Ο Τζον Ολιβερ εμφανίστηκε λάβρος και για την χαλαρή διάθεση του Βαρουφάκη. «Κάποιος που είναι υπεύθυνος για την οικονομία της χώρας του, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαλαρός και να κάνει αστειάκια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου» σημείωσε ο Ολιβερ προσθέτοντας «Η χώρα σας είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και εσύ φέρεσαι σαν τον μάνατζερ ενός στριπ κλαμπ που δίνει ομιλία στο πάρτι συνταξιοδότησής του».

Παράλληλα, αναφέρει πως η «οικονομά του πλανήτη εξαρτάται από τον 'τύπο', για τον οποίο όσα περισσότερα μαθαίνεις τόσο πιο τρομακτικό γίνεται».

Τέλος, ο Βρετανός κωμικός κάνει ιδιαίτερη μνεία στις στιλιστικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών σημειώνοντας «Τι φοράς; Ντύσου ανάλογα με την οικονομία που θέλεις να αποκτήσεις και όχι με αυτή που ήδη έχεις. Θα σε παρομοίαζα με ένα 15χρονο που πηγαίνει σε ελληνική ντισκοτέκ».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε: «Πώς δίνουμε σε αυτόν τον άνδρα δισεκατομμύρια; Δεν θα του έδινα ούτε 50 δολάρια, γιατί κατά βάθος γνωρίζουμε πως δεν θα ξαναδούμε αυτά τα χρήματα».


Ο John Oliver για Γιάνη Βαρουφάκη από Koumparas

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Τζον Ολιβερ σάτιρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ