Κίεβο και φιλορώσοι συμφώνησαν να απομακρύνουν τα βαρέα όπλα από τη γραμμή του μετώπου - iefimerida.gr

Κίεβο και φιλορώσοι συμφώνησαν να απομακρύνουν τα βαρέα όπλα από τη γραμμή του μετώπου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υπέγραψαν συμφωνία για την απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου.

Οπως δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός Ολεξάντρ Ροζμάζνιν: «Τα έγγραφα υπεγράφησαν για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από όλη τη γραμμή του μετώπου»

Αν και κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό θα ξεκινήσει ήδη από σήμερα, ο Ροζμάζιν εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο Έντουαρντ Μπασούριν διοικητής των φιλορώσων ανταρτών δήλωσε ότι οι αυτονομιστές θα ξεκινήσουν σήμερα τη διαδικασία απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Το σχέδιο υπεγράφη χθες το βράδυ (…) Ξεκινώντας από σήμερα έχουμε δύο εβδομάδες για να απομακρύνουμε τα βαρέα όπλα», είπε ο Μπασούριν.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Μινσκ 2, οι δύο πλευρές πρέπει να αποσύρουν «όλα τα βαρέα όπλα», προκειμένου να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη βάθους από 50 ως 140 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ