Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οικογένειες των τριών κοριτσιών από το Δυτικό Λονδίνο που που πιθανώς εντάχθηκαν ή επιχειρούν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS, απηύθυναν συναισθηματικές εκκλήσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώντας από τις νεαρές κοπέλες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι τρεις φίλες η 17χρονη Σουλτάνα Καντίζα, η επίσης 17χρονη Σαμίνα Μπεγκούμ και η μόλις 15 ετών Αμίρα Αμπάσε, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους την περασμένη Τρίτη και ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, με πτήση της Turkish Airlines.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι τα τρία κορίτσια, ακολούθησαν τα βήματα ενός φίλου τους που εντάχθηκε στο ISIS, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, τα τρία κορίτσια ανακρίθηκαν από την αστυνομία σε σχέση με την έρευνα για την εξαφάνιση του φίλου τους, αλλά δεν θεωρήθηκε τότε ότι οι νεαρές κοπέλες ήταν πιθανόν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η οικογένεια της Αμίρα ήταν αυτή που πρώτη συμφώνησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του κοριτσιού, ελπίζοντας ότι έτσι θα πειστεί η κόρη τους να επιστρέψει στο σπίτι. Η οικογένεια της 17χρονης Σουλτάνα, είπε ότι «ζει έναν εφιάλτη» μετά την αποχώρηση της κόρης τους, ενώ η οικογένεια της Σαμίνα προειδοποίησε την κοπέλα ότι «η Συρία ήταν ένα επικίνδυνο μέρος». «Κατανοούμε ότι θέλετε να βοηθήσετε αυτούς που πιστεύετε ότι υποφέρουν στη Συρία. Μπορείτε να βοηθήσετε από το σπίτι, δεν χρειάζεται να βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο» ανέφεραν οι γονείς στην έκκλησή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, περίπου πενήντα γυναίκες από τη Βρετανία έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εκκληση από τους γονείς των μαθητριών που επιχειρούν να ενταχθούν στο ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis Βρετανία κορίτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ