Πηγαίνοντας τους σταρ στο κόκκινο χαλί: Τα μυστικά των οδηγών λιμουζίνας - iefimerida.gr

Πηγαίνοντας τους σταρ στο κόκκινο χαλί: Τα μυστικά των οδηγών λιμουζίνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από 1.000 λιμουζίνες θα γεμίσουν τους δρόμους του Λος Άντζελες μεταφέροντας τους μεγαλύτερους σταρ στην τελετή απονομής των Οσκαρ. Ενας οδηγός λιμουζίνας αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος.

Την βραδιά των Οσκαρ οι -συνήθως κολλημένοι από την κίνηση- δρόμοι του Χόλιγουντ είναι άδειοι, επειδή όλοι είτε βρίσκονται σε κάποιο σπίτι για να δουν την τελετή ή, αν είναι πολύ τυχεροί, φοράνε φόρεμα του οίκου Dior ή σμόκιν και βρίσκονται καθ 'οδόν για το μεγάλο show.

Οι δρόμοι ωστόσο δεν είναι εντελώς άδειοι: Αμέτρητες λιμουζίνες τρέχουν σε όλη την πόλη, για να παραλάβουν τους υποψήφιους και να τους οδηγήσουν στο Dolby Theatre και στη συνέχεια να περιμένουν υπομονετικά να τους πάρουν πάλι.

Το να βρει κανείς πάρκινγκ στο Χόλιγουντ ωστόσο είναι κάτι ακατόρθωτο ακόμα και με φυσιολογικό αυτοκίνητο. Πού παρκάρουν λοιπόν οι εκατοντάδες λιμουζίνες, ώστε να είναι έτοιμες να πάρουν και πάλι τους σταρ;

Η απάντηση βρίσκεται σε ένα άλλο Χόλιγουντ, το Hollywood Bowl. Είναι ένας από τους πιο διάσημους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από το θέατρο και είναι πολύ βολικός για να φτάσουν οι λιμουζίνες εγκαίρως να παραλάβουν τους τυχερούς και άτυχους της βραδιάς.

Μισθωμένο σαν να ήταν για συναυλία, το Hollywood Bowl είναι άδειο αυτή τη νύχτα, αφού ο τεράστιος συναυλιακός χώρος μετατρέπεται σε πολυτελές πάρκινγκ που γεμίζει γρήγορα με αριστοκρατικά αυτοκίνητα.

«Είναι σαν μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου» εξηγεί στο BBC ο Αλεξ Νταρμπαχάνι διευθύνων σύμβουλος της KLS Worldwide Chauffeur Services, ο οποίος εκτιμά ότι περίπου 500 έως 800 αυτοκίνητα θα σταθμεύουν στο Bowl και άλλα 1.000 θα βρίσκονται στους δρόμους όλη την ημέρα. Δεν είναι όλοι για την τελετή: υπάρχει αφθονία εκδηλώσεων σχετικών με τα Οσκαρ που γίνεται εκείνη την ημέρα.

«Είναι η μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς. Πρέπει να κάνουμε μια μαγική εμφάνιση και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Είναι κόκκινο χαλί και για μας» λέει. Πολλές από τις λιμουζίνες της KLS, προσλαμβάνονται από τις εταιρείες παραγωγής και τα στούντιο και όχι από μεμονωμένους φορείς.

Το ελάχιστο ενοίκιο για μία λιμουζίνα είναι οκτώ ώρες για 140 – 425 δολάρια ανά ώρα, ανάλογα με το όχημα: μια λιμουζίνα, ένα SUV, ένα sedan, μια Rolls Royce ή κάτι άλλο.

Στο Bowl ο χώρος στάθμευσης είναι προσεκτικά τακτοποιημένος από την εταιρεία με τις λιμουζίνες. Πριν οι σοφέρ απενεργοποιήσουν τη μηχανή πρέπει να περάσουν από το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Αντζελες (LAPD) για έλεγχο ασφαλείας -ότι δεν έχουν εκρηκτικά, όπλα, ή κάτι άλλο- και στη συνέχεια, αστυνομικοί με πολιτικά θα τους συνοδεύσουν στον χώρο στάθμευσης, όπου θα περιμένουν τους σταρ μαζί τους.

Παρά τις μάταιες προσπάθειες των υπερ-φανατικών θαυμαστών και παπαράτσι, δεν μπορεί κανείς να μπει στο Bowl χωρίς επίσημη κάρτα στάθμευσης - ακόμα κι αν είναι σούπερ σταρ. Κάθε πάσο έχει έναν αριθμό, και μετά την παράσταση ο υπεύθυνος του KLS από το χώρο της τελετής θα καλεί την αντίστοιχη διαδρομή να έρθει να μαζέψει τον σταρ που έφερε.

Το προσωπικό του KLS στο Bowl περιλαμβάνει έναν μηχανικό και έναν καθαριστή, που θα γυαλίσει το αυτοκίνητο όσο περιμένουν να ολοκληρωθεί η τελετή.

Μερικές φορές η Ακαδημία βάζει στο Bowl μία τεράστια οθόνη τηλεόρασης για τους οδηγούς να παρακολουθήσουν τα Οσκαρ, και συχνά οι εταιρείες αυτοκινήτων θα οργανώσουν και ένα catering. Αλλά οι οδηγοί δεν είναι εκεί για το φαγητό, ούτε έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιτήρηση κατά τη διάρκεια της 4ωρης τελετής. Είναι εκεί για να παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση.

Αλλωστε αυτή είναι μία νύχτα που συχνά πηγαίνει πολύ πιο μακριά από την ίδια την τελετή. «Σχεδόν ο καθένας πηγαίνει σε ένα πάρτι μετά τα Όσκαρ – στου Vanity Fair, στου Έλτον Τζον, στο χορό του κυβερνήτη - και, στη συνέχεια, υπάρχουν και τα after-parties τα οποία είναι συνήθως σε σπίτια, σε σκάφη, ή σε ξενοδοχεία,» εξηγεί ο Νταρμπαχάνι.

Τα περισσότερα οχήματα ξεκινήσετε τη μέρα τους στις 7 – 8.30 το πρωί και μένουν έξω μέχρι τις 4 ή 5 το άλλο πρωί.

Δεν παίρνουν απλά τις λαμπερές διασημότητες από ένα ξενοδοχείο (σπάνια βρίσκονται στα πραγματικά σπίτια τους) και τις πάνε στην τελετή. Πολλοί άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό και θα πρέπει να πάνε να τους πάρουν από το αεροδρόμιο, να τους μεταφέρουν στο ξενοδοχείο τους και στη συνέχεια να τους πάνε στην τελετή.

Επίσης οι διασημότητες έχουν μαζί τους κομμωτές, μακιγιέζ, εταιρείες ρούχων και κοσμημάτων. Οπως εξηγεί ο Νταρμπαχάνι, μερικοί, όπως η J.Lo έχουν και ένοπλους φρουρούς: όχι για την ίδια, αλλά για τα κοσμήματα που έχει νοικιάσει για να φορέσει για τη νύχτα.

Σε κάθε λιμουζίνα υπάρχουν περιοδικά και εμφιαλωμένο νερό, διαφημιστικό δώρο από τις αντίστοιχες εταιρείες. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλιώς μπορεί να επηρεάσει τη φωνή των σταρ. Το ίδιο ισχύει και για το aircondition. Πρέπει να παραμείνει κλειστό. Στη λιμουζίνα υπάρχουν επίσης πατατάκια, φιστίκια, χυμός και καραμέλες καθώς και ένα βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης με λακ, σύνεργα ραψίματος και άλλα αξεσουάρ.

Επίσης η κάθε λιμουζίνα μέσα είναι σαν μίνι-γραφείο με τηλεόραση Apple, Wi-Fi και Bluetooth. Ο κάθε σωφέρ φροντίζει να είναι όλα τακτοποιημένα και ευπαρουσίαστα, αφού από την κατάσταση της λιμουζίνας εξαρτάται το μέγεθος του tip. Κατά μέσο όρο τα tips είναι στα 100 δολάρια, όμως ανάλογα το πόσο ικανοποιημένος (και ανοιχτοχέρης) είναι ο πελάτης μπορεί να κυμαίνονται από 20 μέχρι 800 δολάρια.

Προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια τη μεγάλη μέρα, η οργάνωση ξεκινάει από βδομάδες πριν. Υπάρχει ένα κεντρικό γραφείο κάθε εταιρείας με λιμουζίνες που λέγεται «αίθουσα αποστολής» και λειτουργεί όπως ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια, ελέγχοντας που βρίσκονται όλοι οι οδηγοί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι ένας εφιάλτης, γιατί ο καθένας μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή το χρόνο παραλαβής του και δεν μπορούμε να πούμε όχι στους πελάτες. Τη νύχτα πριν από την ημέρα των Οσκαρ δεν φτάνω σπίτι μέχρι δύο, και δεν μπορώ να χαλαρώσω πριν τελειώσει η τελετή και πάνε όλοι σπίτια τους» εξηγεί ο Νταρμπαχάνι.

Οσο για το αν έχει ξεμείνει τίποτα στο πίσω κάθισμα ποτέ, ο Νταρμπαχάνι παραδέχεται ότι το επόμενο πρωί το κουτί με τα απολεσθέντα είναι γεμάτο. «Μπορεί να μην ξέχασε κανείς ποτέ το Οσκαρ του, αλλά iPhones, κλειδιά, μακιγιάζ, κραγιόν, ακόμα και ένα ρολόι αξίας 68.000 δολαρίων έχουν βρεθεί ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα. Την επόμενη μέρα το τηλέφωνο χτυπάει συνέχεια. Εχουμε βρει επίσης σουτιέν, ενδύματα, εσώρουχα. Μερικές φορές δεν υπάρχει μέρος να αλλάξουν, και οι πελάτες αλλάζουν στο όχημα» εξηγεί.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που πάντα μένει πίσω και δεν το ζητάει ποτέ κανείς: τρέσες και περούκες. Κανείς ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι φοράει ψεύτικα μαλλιά και ως εκ τούτου δεν θα τα αναζητήσει, έστω και αν κάποια από αυτά είναι πολύ ακριβά!"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ λιμουζίνες οδηγοί σταρ tips
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ