Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική: Γάζωσαν με 20 σφαίρες τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού [εικόνες]

Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού εκτέλεσαν άγνωστοι δράστες εν ψυχρώ το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στη Κουβέλα Στυλίδας με 20 σφαίρες.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του και μόλις βγήκε ο 47χρονος τον γάζωσαν με καλάσνικοφ και πιστόλι μικρού διαμετρήματος και αμέσως έφυγαν με σκούρο αυτοκίνητο μάρκας Passat. Ηταν πατέρας δύο παιδιών και είχε χωρίσει, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν αρχιφύλακας στις φυλακές Δομοκού. Η μαρτυρία της συντρόφου του αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη τυχύτητα αμέσως μετά την δολοφονία.

«Δεν είχε προλάβει να κλείσει την πόρτα. Είχε δεχθεί πολλές σφαίρες σε όλο το σώμα, ακόμα και το λαιμό. Το αυτοκίνητο το έκαναν κόσκινο..», είπε ένας από τους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ασφάλεια και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρά τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δολοφόνων, ενώ παράλληλα έχουν στηθεί και οδοφράγματα στους δρόμους της περιοχής.

Οι φυλακές Δομοκού έγιναν από τα τέλη του 2014 φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε αυτήν βρίσκονται αρκετοί τρομοκράτες που έχουν απασχολήσει για χρόνια τις Αστυνομικές Αρχές.

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του υπαρχιφύλακα Δομοκού.

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του. Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους.

Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δομοκό φυλακές αρχιφύλακας εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ