Στη Βουλή ανώνυμες καταγγελίες κατά Μαυραγάνη: Κατηγορείται ότι πίεζε να βγουν από τη λίστα Λαγκάρντ συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη - iefimerida.gr

Στη Βουλή ανώνυμες καταγγελίες κατά Μαυραγάνη: Κατηγορείται ότι πίεζε να βγουν από τη λίστα Λαγκάρντ συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To δρόμο για τη Βουλή πήραν ανώνυμες καταγγελίες που είχαν φτάσει πριν από ένα χρόνο στους οικονομικούς εισαγγελείς για παρεμβάσεις στους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Οι καταγγελίες αυτές εστάλησαν μέσω φαξ και αφορούν τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη . Όπως αναφέρεται, «ασκούνταν πιέσεις, προκειμένου να απαλλαγούν συγγενείς του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη τα ονόματά τους υπήρχαν στη λίστα Λαγκάρντ».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τον Δεκέμβριο του 2014 έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων ανώνυμο φαξ το οποίο ανέφερε ότι "στην Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης".

Σύμφωνα με επίμαχο φαξ «οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του».

Το περιεχόμενο του φαξ δεν αποτέλεσε αντικείμενο έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά εστάλη στη Βουλή για να διερευνηθεί.

Στη Βουλή άλλες τέσσερις καταγγελίες για πολιτικά πρόσωπα

Παράλληλα, άλλες τέσσερις δικογραφίες διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή με αιτήματα για την άρση ή μη της ασυλίας πρώην υπουργών και ενός βουλευτή.

  1. Η πρώτη  αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των Κ. Μητσοτάκη και Α. Λοβέρδου γιατί «σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και την διαθεσιμότητα».
  2. Η δεύτερη δικογραφία αναφέρεται σε μήνυση κατά του Κ. Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) - όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου».
  3. Η τρίτη δικογραφία περιλαμβάνει μηνυτήρια αναφορά του Αλέξη Κούγια,  πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του Γ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών για την αναβολή  στις 16.11.2014 του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναχαικής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί  την ασφάλεια των φιλάθλων. Ισχυρίζεται ότι η πραγματικότητα  ήταν πως τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα».
  4. Η τέταρτη αφορά αίτημα άρσης ασυλίας του Κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένα  έξι μηνών. Ο εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ  υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά.

Γνωστή υπόθεση η εμπλοκή του ονόματος Κεφαλογιάννη

Στη Βουλή ανώνυμες καταγγελίες κατά Μαυραγάνη: Κατηγορείται ότι πίεζε να βγουν από τη λίστα Λαγκάρντ συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη | iefimerida.gr 0

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα τον Νοέμβριο 2014

Στη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκονται η σύζυγος, η πεθερά, και η γιαγιά του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Η κυρία Γκρόλο Γκρατσιέλα βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ στον αριθμό 128. Η μητέρα της Ρεγγίνα Αμπουάφ, βρίσκεται στη θέση 2 αλλά και στη θέση 767.
Η γιαγιά της συζύγου του κ. Κεφαλογιάννη, Ελένη Σαφρά Κουμανιώτη, βρίσκεται και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 127.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιαγιά (θέση 127) ήταν σύζυγος τραπεζίτη και διέθετε χρήματα.
Όσον αφορά τη κόρη της Ρεγγίνα Αμπουάφ (θέση 2 και 767) υπάρχουν αδιευκρίνιστες πληροφορίες ότι ο σύζυγός της, της είχε αφήσει περί τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Αλλά στη λίστα Λαγκάρτ αναφέρεται ποσό πεντακοσίων εκατομμυρίων.
Όσο αφορά την εγγονή Γκρόλο Γκρατσιέλα, σύζυγο του κ. Κεφαλογιάννη, η πληροφορία αναφέρει ότι κάπου εκεί κυμαίνεται και αυτός ο λογαριασμός.

«Τώρα την αγαπώ περισσότερο»
«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο Μαν. Κεφαλογιάννης, βέβαιος ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα δεν ήταν της συζύγου του κυρίας Γκρατσιέλα Γκρόλο.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το 2014, τα χρήματα ήταν του παππού και της γιαγιάς της και είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ