Φίγκο: Θα κάνω Μουντιάλ με 48 χώρες - iefimerida.gr

Φίγκο: Θα κάνω Μουντιάλ με 48 χώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τελετή που έλαβε χώρα στο Γούεμπλεϊ του Λονδίνου, ο Λουίς Φίγκο παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA.

O Πορτογάλος μάλιστα, ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε, έθεσε ως στόχο την αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, από 32 στις 48.

«Αυτό θα είναι δυνατό. Νομίζω ότι οι επιπρόσθετες θέσεις πρέπει να καλυφθούν από εθνικές ομάδες που δεν θα προέρχονται από την Ευρώπη. Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να δούμε στο θεσμό 40, ή ακόμη και 48 ομάδες. Θα πρέπει, τότε, να επεκτείνουμε το θεσμό για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες«, η δήλωσή του.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες «δεσμεύσεις» του Πορτογάλου πρώην ποδοσφαιριστή, συμπεριλαμβάνονται η συνέχεια της χρήσης του goal - line technology, αλλά και κάθε νέα τεχνολογική παρεμβολή, η μετάδοση της τεχνογνωσίας από τις πιο μεγάλες ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες στις μικρότερες και η ανακατανομή των οικονομικών πόρων. Παράλληλα, το σχέδιό του περιλαμβάνει τη διανομή του 50% των εσόδων της FIFA, προς τις ομοσπονδίες - μέλη.

Θυμίζουμε πως ο Ο Λουίς Φίγκο, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν και ο πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μίχαελ Φαν Πράαγκ θα αντιμετωπίσουν τον Ζεπ Μπλάτερ στις εκλογές για την προεδρία της FIFA στις 29 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φίγκο Fifa πρόεδρος Μουντιάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ