Η συγκλονιστική κατάθεση του Π. Παναγόπουλου για τους απαγωγείς του - «Εύχομαι τα χρήματα να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους» - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική κατάθεση του Π. Παναγόπουλου για τους απαγωγείς του - «Εύχομαι τα χρήματα να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους». Αυτή ήταν η φράση του Περικλή Παναγόπουλου που προκάλεσε εντύπωση αλλά και τον σεβασμό στο πρόσωπο του εφοπλιστή, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Π. Παναγόπουλος, ο οποίος κρατήθηκε για 8 ημέρες σε κρησφύγετο που είχαν οι απαγωγείς, κατέθεσε ότι οι δράστες ήταν ευγενικοί μαζί του.

«Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν» είπε ο Π. Παναγόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του έκανε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα 30.000.000 ευρώ που ζητούσαν οι απαγωγείς.

«Η ψυχραιμία του συζύγου μου» είπε Κατερίνα Παναγοπούλου, «βοήθησε κι εμένα ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα. Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους».

Τα λύτρα και η Λίτσα

Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός της απαγωγής Παναγόπουλου, ενώ σύμφωνα με την εξαδέλφη του, η οποία ξεσκέπασε τα μυστικά της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές, έχει υποστηρίξει στις καταθέσεις της ότι “τα λύτρα, τα φυλάει ένας γέρος 74χρονοςεφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη” ενώ σημειώνει ότι ορισμένα τα κατέβασε στην Αθήνα, ο αδελφός του Σκαφτούρου.

Σύμφωνα πάντα με την εξαδέλφη, η ίδια φυλούσε τα χρήματα της απαγωγής Παναγόπουλου στο σπίτι της και μάλιστα θαμμένα κάτω από τα πλακάκια. Αυτή άλλωστε ήταν και η αιτία που τα...έσπασε με τον Βλαστό, αφού της είχε δώσει 1,5 εκατομμύριο και κατά την διάρκεια της καταμέτρησης βρέθηκαν 250.000 ευρώ λιγότερα.

«Έσκαψα πάλι κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, βγάζοντας τα πλακάκια αλλά και πάλι δεν τα βρήκα. Τρομοκρατήθηκα τόσο πολύ επειδή ξέρω ότι ο Βλαστός είναι αδίστακτος και ικανός να με σκοτώσει. Ο Βλαστός μου έλεγε να πάρω δάνειο ή να πουλήσω ότι περιουσιακό στοιχείο έχω για να τον ξεπληρώσω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως χάθηκαν τα λεφτά αυτά. Μάλλον τα πέταξα μαζί με τις σακούλες και τα μπολ. Δεν υπήρχε περίπτωση να φάω λεφτά του Βλαστού γιατί ήξερα ότι μετά δεν θα ζούσα για πολύ» αναφέρει η Λίτσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ