Η Mercedes Maybach Pullman θα είναι το νέο αγαπημένο αυτοκίνητο των ισχυρών - iefimerida.gr

Η Mercedes Maybach Pullman θα είναι το νέο αγαπημένο αυτοκίνητο των ισχυρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70 η θηριώδης Mercedes 600 Pullman ήταν το αγαπημένο όχημα των τότε ισχυρών αυτής της γης, από τον John Lennon μέχρι τον Ίντι Αμιν Ντάντα, το δικτάτορα της Ουγκάντα και το Σάχη της Περσίας. Σήμερα το ίδιο φιλοδοξεί να γίνει η άμεση διάδοχός της, η νέα προεδρική λιμουζίνα Mercedes Maybach Pullman, η κορυφαία έκδοση της νέας S-Class.

Σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση της τελευταίας είναι 160 εκατοστά πιο μακριά, φτάνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα 6,50 μέτρα, σχεδόν όσο ένα μικρό λεωφορείο δηλαδή, ενώ είναι και 100 χιλιοστά πιο ψηλή.

Όλα αυτά έγιναν για χάρη όσων κάθονται πίσω, σε ένα χώρο ο οποίος διαχωρίζεται από αυτόν του οδηγού και διαθέτει συνολικά 4 ανεξάρτητα καθίσματα. Τα «βασιλικά» είναι αυτά που είναι τοποθετημένα προς την κατεύθυνση κίνησης. Βρίσκονται σε τέτοια θέση ώστε οι επιβάτες που κάθονται σε αυτά να μην είναι ορατοί από έξω, ενώ ρυθμίζονται ποικιλοτρόπως. Τα άλλα δύο είναι βοηθητικά, με αναδιπλούμενη βάση και μπορούν και να παραλειφθούν.

Από κει και πέρα οι επενδύσεις είναι από δέρμα κορυφαίας ποιότητας, υπάρχει μια βυθιζόμενη οθόνη 18,5 ιντσών για τις ανάγκες του infotainment, καθώς και ένα ηχοσύστημα της Burgmeister, ενώ φυσικά και καλύπτονται στο ακέραιο τα γούστα και οι απαιτήσεις κάθε μεμονωμένου πελάτη.

Ο οποίος μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο εκδόσεων, της S600 με τον V12 των 6.000 κυβικών και των 530 ίππων και της S500 με τον V8 με τα διπλά turbo των 4.700 κυβικών που αποδίδει 455 άλογα, ενώ θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ στη Γερμανία.

Οι πρώτες παραδόσεις των Mercedes Maybach Pullman, που είναι και το δεύτερο μοντέλο με την επωνυμία Maybach, θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και θωρακισμένη εκδοχή.

Η Mercedes Maybach Pullman θα είναι το νέο αγαπημένο αυτοκίνητο των ισχυρών | iefimerida.gr 0
Η Mercedes Maybach Pullman θα είναι το νέο αγαπημένο αυτοκίνητο των ισχυρών | iefimerida.gr 1
Η Mercedes Maybach Pullman θα είναι το νέο αγαπημένο αυτοκίνητο των ισχυρών | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes αυτοκίνητο Maybach Pullman
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ