Mojo με μπινελίκια στο θέατρο Πόρτα - iefimerida.gr

Mojo με μπινελίκια στο θέατρο Πόρτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


«Δεν έχουμε χάπια, δεν έχουμε πάγο… τελείως παρακμή». Το αιρετικό, σκληρό έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ Mojo ανεβάζει το Θέατρο Πόρτα σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, σε συνέχεια και συνέπεια του κεντρικού μότο της φετινής χρονιάς: Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα.

Mojo με μπινελίκια στο θέατρο Πόρτα | iefimerida.gr 0

Το Mojo που έγραψε ο Τζεζ Μπάτεργουρθ το 1995 είναι μια ξέφρενη μαύρη κωμωδία με πυρετώδεις ρυθμούς και παραβολικές αναγωγές πάνω σε θέματα εξουσίας, ελέγχου και προδοσίας. Σαν ένα ξαναδιάβασμα πολιτικών και ψυχολογικών μοτίβων του Σαίξπηρ και του Πίντερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το Mojo, ένα έργο στα όρια του ροκ θρίλερ, ένα έργο οξύ, βίαιο αλλά και με τόσο χιούμορ και σαρκασμό που ταράσσεσαι παράλληλα από γέλια και από φόβο...

Mοjo σημαίνει βρεμένος αλλά και σεξ απηλ, γοητεία και μάγια. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, Jez Βutterworth: «Το αρχικό έναυσμα για το έργο ήταν μια συζήτηση που είχα με τον Μάλκολμ Μακ Λάρεν (μάνατζερ και μέντορα των Sex Pistols, ανάμεσα σε άλλα) για το Σόχο και τη σύγκρουση του πρώιμου ροκ με τo οργανωμένο έγκλημα.»

Φόβος και υστερία και ταυτόχρονα η δαιμονική αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά! Η ουτοπία της επιτυχίας, η αίσθηση του εύκολου κέρδους σε ένα έργο που δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα από τον καταιγισμό και τη ρυθμολογία.

Mojo με μπινελίκια στο θέατρο Πόρτα | iefimerida.gr 1

Παίζουν Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Θέατρο Πόρτα.
Οι διάλογοι της παράστασης περιέχουν πολύ σκληρή γλώσσα (μπινελίκια).

Μετάφραση–Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέσγουελ
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτης Άννα Μιχελή

Ερμηνεύουν Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mojo Θωμάς Μοσχόπουλος θέατρο Πόρτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ