Ομελέτα γυριστή με αρωματικά βότανα

Η απλότητα και η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο.

Χρειάζεστε απλά πράγματα για να κάνετε αυτή τη συνταγή. Φρέσκα, χωριάτικα αυγιά, φρέσκα αρωματικά βότανα, ποιοτικό ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 ματσάκι αρωματικά βότανα (μαϊντανό, ελάχιστη φρέσκα ρίγανη, σχοινόπρασο)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μύτη του κουταλιού βούτυρο


Εκτέλεση

  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε τα βότανα ψιλοκομμένα με ψαλίδι κουζίνας
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και τη μύτη από βούτυρο για να νοστιμίσει
  • Ρίξετε το μείγμα στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε γυρίζοντας απαλά το μείγμα
  • Συνεχίστε παίρνοντας τις άκρες και φέρνοντάς τες προς το κέντρο
  • Οταν φτάσουν στο επιθυμητό ψήσιμο βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Τυλίξτε με μια σπάτουλα την ομελέτα και σπρώξτε την απαλά στο πιάτο

Εγώ προτιμώ το απαλό ψήσιμο, με την ομελέτα να είναι υγρή, γεμάτη αρώματα και ζωμούς.

Υπάρχει όμως και η ομελέτα η καλοψημένη -Ο,τι αγαπάτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ομελέτα βότανα αρωματικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ