Και το Χρηματιστήριο «αδειάζει» τους Γερμανούς -Σε άνοδο ο Δείκτης - iefimerida.gr

Και το Χρηματιστήριο «αδειάζει» τους Γερμανούς -Σε άνοδο ο Δείκτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα έδειχναν να πηγαίνουν... ρολόι στο Χρηματιστήριο μετά το νευρικό ξεκίνημα. Ο Δείκτης έφτασε να ενισχύεται ακόμα και κατά +4% (στις 14.10), λόγω της αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της. Η Γερμανία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη...

Τι έγινε σήμερα; Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δείκτης κινούνταν με άνοδο +1%, πολύ γρήγορα όμως βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος. Συγκεκριμένα, στις 10.45 το πρωί ήταν κάτω από τις 850 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση της τάξης του -0,13%. Λίγο αργότερα, όμως, στις 10.55, είχε επιστρέψει πάλι σε θετικό πρόσημο, για να ξαναβρεθεί στο... κόκκινο αμέσως μετά. Το συγκεκριμένο σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι τις 11.20 περίπου, οπότε ο Γενικός Δείκτης άρχισε μια... κούρσα προς τα πάνω: στις 11.34 ενισχυόταν κατά 2,10%, στις 12.55 η άνοδος ξεπερνούσε το 3% (3,30%), στις 13.40 βρισκόταν στο +2,50%, ενώ στις 14.10 σημείωνε εκρηκτική άνοδο της τάξης του +4,10%!

Και τότε έγινε το... απρόοπτο. Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε η Ελλάδα, με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να αρχίσει να σημειώνει κάθετη πτώση και στις 14.25 όχι μόνο να μη συγκρατεί τα προηγούμενα κέρδη, αλλά και να βυθίζεται στο -1,50%!

Λίγο αργότερα, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν (ίσως και λόγω της δήλωσης Γιούνκερ για «θετικό σημάδι» όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα), οι αγορές άρχισαν να κυριαρχούν και πλέον στις 15.50 ο Δείκτης κινούνταν με άνοδο +1,05%... Δείγμα τού πόσο ευάλωτο είναι το ελληνικό Χρηματιστήριο στις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο. Και ο «εμφύλιος» Γερμανών - Κομισιόν μόλις ξεκίνησε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ