Μόσιαλος: «Η φιλοσοφία Σαμαρά είναι ίδια με αυτή που οδήγησε τη χώρα στο χάος» - iefimerida.gr

Μόσιαλος: «Η φιλοσοφία Σαμαρά είναι ίδια με αυτή που οδήγησε τη χώρα στο χάος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «νεφελώδη φιλοσοφία», ίδια με αυτή που οδήγησε στο δημοσιονομικό χάος, κατηγορεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή την συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ενώ επικριτικά είναι τα σχόλια και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς παριστάνει ότι ξεχνάει τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης του και του ιδίου προσωπικά, ως υπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ., για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Χρησιμοποιεί τους αριθμούς κατά το δοκούν, χωρίς να διατυπώνει μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση διεξόδου. Αναλώνεται σε περιγραφή των προβλημάτων, χωρίς να πει πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις προτάσεις του. Τάζει μειώσεις φόρων και αυξήσεις συντάξεων, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες ότι υπάρχει -τάχα- εύκολος δρόμος για την επίλυση της κρίσης. Ζητά εκλογές αλλά παράλληλα ομολογεί ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα της χώρας.

Δεν διστάζει πουθενά. Μιλά για "προσχεδιασμένη" προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ γνωρίζει τον αγώνα του Πρωθυπουργού να βρει πηγές χρηματοδότησης για τη χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις. Αποκάλυψε ότι οι μισοί κοντινοί άνθρωποί του ήταν υπέρ του Μνημονίου προφανώς γιατί καταλάβαιναν ότι αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Επέλεξε όμως να το καταψηφίσει, προτιμώντας να πάρει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος και αυτός να μιλάει σήμερα εκ του ασφαλούς. Είναι γελασμένος, αν νομίζει ότι με γενικόλογη επίκληση μιας νεφελώδους "διαφορετικής φιλοσοφίας" θα πείσει, όσους περνούν πράγματι δύσκολα.

Την γνωρίζουμε την φιλοσοφία του κ. Σαμαρά. Είναι η ίδια φιλοσοφία που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη αύξηση του χρέους και του ελλείμματος και στο δημοσιονομικό χάος. Είναι η φιλοσοφία της δημαγωγίας και της έλλειψης ενδιαφέροντος για την τύχη της χώρας.

Κρίμα!»

Επικριτικά σχόλια και από την ελάσσονα αντιπολίτευση

"Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της Ν.Δ., καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή", επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι η πρόταση της ΝΔ "οδηγεί επίσης το λαό στην χρεοκοπία, με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την «εργασιακή εφεδρεία», αποτελεί την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ "οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ φανερώνουν τα αξεπέραστα αδιέξοδα και τον ξεπεσμό των αστικών κομμάτων και του ευρωμονόδρομου" και "ο ελληνικός λαός μια απόφαση ισχυρή και καθαρή να πάρει: να ξεμπερδεύει με τα αστικά κόμματα και τον ευρωμονόδρομο. Να απαλλαγεί από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να εξασφαλίσει με την πάλη του το δρόμο ανάπτυξης που εξασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες".

"Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς αποτελεί το φερετζέ της συνέχισης της ίδιας κατά βάση πολιτικής με αυτήν της σημερινής κυβέρνησης", υποστηρίζει ο Συνασπισμός, συμπληρώνοντας ότι "οι προτάσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως η πολιτική της συνιστά απόχρωση της ήδη εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου".

"Το εναλλακτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. εξαντλείται σε γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται", σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά, προσθέτοντας ότι "το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της Ν.Δ., τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο".

"Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί, με τι σειρά του, να ξεγελάσει τους πολίτες με παραπλανητικές υποσχέσεις και εθνoλαϊκιστικές μεγαλοστομίες. Ο ίδιος και η παράταξή του με την πολιτική τους έχουν συνεργήσει στο να φτάσει η χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, ενώ τώρα επιμένει στο ίδιο μη βιώσιμο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, με πλήρη ανευθυνότητα", σχολίασαν οι "Οικολόγοι - Πράσινοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ