Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα Λιου στον Βαρουφάκη: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα έχετε άμεση δυσκολία - iefimerida.gr

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα Λιου στον Βαρουφάκη: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα έχετε άμεση δυσκολία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προειδοποίηση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους η χώρα θα βρεθεί σε «άμεση δυσκολία» απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού.

Ο κ. Λιού είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας,σε συνέχεια της πρόσφατης συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο υπουργός των ΗΠΑ, απηχώντας προφανώς τις απόψεις και του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, συνέστησε στον κ. Βαρουφάκη να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φέρεται, μάλιστα, να προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη ότι «η αποτυχία να επιτευχθεί μία συμφωνία θα οδηγούσε σε άμεσες δυσκολίες στην Ελλάδα». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ , ο κ Λιού επεσήμανε στον κ. Βαρουφάκη ότι η αβεβαιότητα που δημιουργείται από το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της ευρωζώνης «δεν είναι καλή για την Ευρώπη… και ο χρόνος είναι πολύτιμος».

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να βρει μία «εποικοδομητική πορεία προς τα εμπρός σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για να χτίσει στα θεμέλια που υπάρχουν για την προώθηση της ανάπτυξης και της μεταρρύθμισης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ