Καβγάς Μητσοτάκη-Κακλαμάνη για τον Προκόπη Παυλόπουλο - iefimerida.gr

Καβγάς Μητσοτάκη-Κακλαμάνη για τον Προκόπη Παυλόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υπουργό των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, Προκόπη Παυλόπουλο, ξάφνιασε πολλούς στη ΝΔ, αλλά μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος βγήκαν επιθετικά.

Ειδικά ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να καταθέσει τη διαφωνία του ανοικτά στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, και είπε με αιχμηρό ύφος ότι έπρεπε να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος η υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου. Μιλώντας στον Alpha, είπε χαρακτηριστικά: «Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου. Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή…».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε στη συνέχεια ότι δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνειδητά, για να μην ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο. Παράλληλα, είπε ότι δεν έπρεπε να βγει αμέσως η ΝΔ και να εμφανιστεί θετική και ζήτησε να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Την υπεράσπιση του Π. Παυλόπουλου ανέλαβε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που επιτέθηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς με τον υποψήφιο Πρόεδρο διατηρεί πολυετή προσωπική και πολιτική φιλία, ενώ από την πρώτη στιγμή τον συνεχάρη, υπενθυμίζοντας τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Επίθεση στον Π. Παυλόπουλο εξαπέλυσε και ο Γ. Κύρτσος, που τόνισε στα Παραπολιτικά FM ότι συνέβαλε σε διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια της νεο-καραμανλικής περιόδου, όπως για παράδειγμα στο ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης, στο ρεκόρ διορισμών, και άρα δεν του πηγαίνουν όλα αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ