Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε για να μείνει η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης

Με είδηση, ότι δηλαδή αύριο θα κατατεθεί η πρόταση της κυβέρνησης για παράταση τηα δανειακής σύμβασης και όχι σήμερα, βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει αύριο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας πως «Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια». «Του είπα ότι δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα και να μπούμε στην ουσία, που είναι η ανόρθωση της οικονομίας,να περασουμε στο παρασύνθημα, που είναι δουλειές, δουλειές, δουλειές. Εκεί θα δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα κάτι το οποίο, όπως εξήγησε εκτιμά καθώς αφενός είναι φύσει αισιόδοξος και αφετέρου γιατί, όπως είπε, ο «Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά, αλλά πάνω από όλα για να μείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε επίσης ειδική αναφορά στο ζήτημα της Παιδείας, λέγοντας ότι η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής. Σημείωσε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι στο θέμα της παιδείας πρέπει να γίνει μια εθνική συζήτηση και πως όλα θα συζητηθούν.

Φωτογραφίες: Sooc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς Σταύρος Θεοδωράκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ