Βενιζέλος: «Η στάση του Σαμαρά βλάπτει την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Η στάση του Σαμαρά βλάπτει την Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε με δηλώσεις του ο Ε. Βενιζέλος μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «οδυνηρή έκπληξη» από την παρουσία και τις δηλώσεις Σαμαρά το διήμερο στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως τον έχει ενημερώσει πλήρως για τη δύσκολη θέση της χώρας, ενώ εκείνος με τις δηλώσεις και υποσχέσεις του υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο υπ. Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε ένα «καθαρό πλαίσιο» κινήσεων με το οποίο θα ξεκινήσει αύριο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όσα προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

«Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα.»

Η Κυβερνητική Επιτροπή θα συνέλθει σε νέα συνεδρίαση μετά την τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, οπού θα εξειδικευτούν τα μέτρα περικοπής δαπάνης που αποφασίστηκαν να ληφθούν μετά την σύσκεψη της σημερινής διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία εξετάστηκαν τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος το απόγευμα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες. Πριν από τη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ