H ανεργία αλλάζει την προσωπικότητα -Τι λένε οι ψυχολόγοι - iefimerida.gr

H ανεργία αλλάζει την προσωπικότητα -Τι λένε οι ψυχολόγοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άγχος που προκαλεί η ανεργία, ιδιαίτερα μάλιστα επί μακρόν, μπορεί να αλλάξει την προσωπικότητα του ανθρώπου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Psychology αποκαλύπτει ότι η ανεργία μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο λιγότερο ευχάριστο, ευσυνείδητο και ανοιχτό στους άλλους.

Οι μελετητές από τη Βρετανία ζήτησαν από περίπου 6.000 Γερμανούς να αξιολογήσουν πέντε από τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας. Συγκεκριμένα, να «βαθμολογήσουν» πόσο ευχάριστοι, ευσυνείδητοι, εξωστρεφείς και νευρωτικοί είναι, σε μία περίοδο αρκετών ετών. Ολοι οι μετέχοντες ήταν εργαζόμενοι όταν ξεκίνησε η έρευνα, αλλά κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους στην πορεία. Οπως διαπιστώθηκε, αυτοί άρχισαν και να αλλάζουν σε ό,τι αφορά τις παραπάνω παραμέτρους.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι άνδρες και γυναίκες αντέδρασαν διαφορετικά στην ανεργία. Για παράδειγμα, οι γυναίκες ήταν από την αρχή ολοένα και λιγότερο ευχάριστες, ενώ στους άνδρες αυτό παρατηρήθηκε κυρίως μετά από τον τρίτο χρόνο ανεργίας.

Από την άλλη, η ευσυνειδησία των ανδρών παρουσίασε... ελεύθερη πτώση από τη πρώτη στιγμή που έχασαν τη δουλειά τους, σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία προσωπικότητα έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ