Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Απορρίφθηκε το αίτημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - iefimerida.gr

Η Ελλάδα ζητάει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Απορρίφθηκε το αίτημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες και τη σύνοδο του Eurogroup, μετά την παρουσίαση ενός νέου, «σκληρού» κειμένου από τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση και αντέδρασε ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, η Γαλλία και η Ιταλία πήραν ξεκάθαρη θέση αντίθετη στο Ντάισελμπλουμ, θεωρώντας πως το περιεχόμενο του κειμένου αποτελεί πρόταση ρήξης.

H ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Ντάισελμπλουμ στο σημερινό Eurogroup, καθώς όπως υποστηρίζει, εκπορεύεται από το Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια του Eurogroup ήρθε ένα νέο κείμενο που δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και που αποτελούσε τη βάση για την εξεύρεση μιας χρυσής τομής, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να συζητηθούν όλα με πολιτικούς όρους.

«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

Για το ζήτημα, αυτό, πάντως, ρωτήθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος απάντησε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής και αφήνει εξ ολοκλήρου τη διαπραγμάτευση στα χέρια του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ