Τσάμπιονς Λιγκ: Η γιορτή του ποδοσφαίρου ξανά στη σέντρα - iefimerida.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Η γιορτή του ποδοσφαίρου ξανά στη σέντρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καλύτερη στιγμή του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει. Η νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έρχεται από αυτή την εβδομάδα να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους με τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16».

Στο Παρίσι διεξάγεται το σημαντικότερο παιχνίδι από το πρώτο μέρος του προγράμματος. Η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Τσέλσι, ούσα αουτσάιντερ όμως οι ποδοσφαιριστέ της δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση. Ο Λοράν Μπλαν κάλεσε τους παίκτες του να μην πέσουν στις παγίδες των mind games του Ζοσέ Μουρίνιο και να επικεντρωθούν στον στόχο τους ενώ αισιόδοξος για τη μάχη δήλωσε και ο Νταβίντ Λουίζ, πρώην παίκτης των Λονδρέζων.

Στην Ουκρανία, η Σαχτάρ αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου έχοντας ένα σαφέστατο μειονέκτημα. Την αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος της χώρας. Η Μπάγερν από την πλευρά της, έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, έτοιμη να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών. Το 8-0 απέναντι στο Αμβούργο σίγουρα τρομάζει οποιονδήποτε αντίπαλο ωστόσο οι Γερμανοί καλούνται να αποδείξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ουκρανίας, ότι μπορούν να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα από το γήπεδο.

Στην Ελβετία η Βασιλεία υποδέχεται την Πόρτο, κόντρα στην οποία θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της στη φάση των ομίλων. Εκεί όπου πέρασε ως δεύτερη πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποκλείοντας τη Λίβερπουλ με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική μέσα στο «Ανφιλντ». Ελβετοί και Πορτογάλοι συνθέτουν σε αυτή τη φάση ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια, στο γκρουπ των λιγότερο ισχυρών ομάδων της φάσης των «16».

Τέλος, στη Γερμανία η Σάλκε υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, η «βασίλισσα» έδωσε μια μοναδική παράσταση παραγωγικού ποδοσφαίρου. Από τότε φυσικά κάποια πράγματα άλλαξαν. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και η έλευση του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στην Σάλκε, την οποία και συμμάζεψε αμυντικά, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα της μεταξύ τους μάχης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 17/2
Παρί Σεν Ζ ερμέν-Τσέλσι 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερν 21:45

Τετάρτη 18/2
Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45
Βασιλεία-Πόρτο 21:45

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ