Τειρεσίας: Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές - iefimerida.gr

Τειρεσίας: Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς ομαλοποίηση (τηρουμένων των αναλογιών) κινείται ένα θέμα που ταλανίζει αρκετά την αγορά της Ελλάδας και έχει να κάνει με τον αριθμό των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Σύστημα Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας» οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιανουάριο στα 14,9 εκατ. ευρώ, από 32,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 7 εκατ. ευρώ, από 8,75 εκατ. ευρώ πέρυσι τον Ιανουάριο.

Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Ιανουάριο 2015 ανήλθαν σε 1.101 τεμάχια, 46,35% λιγότερες σε σχέση με το 2014, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 4.114, καταγράφοντας μείωση 25,98% εν συγκρίσει με την περίοδο Ιανουαρίου 2014.

Σημειώνεται πως οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 ανέρχονταν σε 2.052 τεμάχια και οι απλήρωτες συναλλαγματικές σε 5.558 τεμάχια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ