Handelsblatt: Η Τρόικα σκέφτεται πλέον την αντικατάσταση του μνημονίου με νέο πρόγραμμα - iefimerida.gr

Handelsblatt: Η Τρόικα σκέφτεται πλέον την αντικατάσταση του μνημονίου με νέο πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κράτησε για άλλη μια φορά σκληρή και άτεγκτη θέση ως προς τα ελληνικά αιτήματα για νέο πρόγραμμα και σίγουρα όχι παράταση του υπάρχοντος, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι αυτή η ιδέα έχει αρχίσει να κυριαρχεί εντός της Τρόικας.

Τουτέστιν, να αντικατασταθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει περάσει από αναθεώρηση. Ως εκ τούτου, και πάντα βάση του ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, δεν έχει νόημα να μιλάμε για παράταση του προγράμματος από τη στιγμή που αυτό θα δώσει τη θέση του σε ένα καινούργιο. Εν όψει του σημερινού, κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, η Handelsblatt υποστηρίζει πως οι πιστωτές είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν το τρέχον πρόγραμμα, με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε έρχονται σε αντίθεση με το ρεπορτάζ από τη στιγμή που ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιμένει στην ύπαρξη και τη συνέχιση του μνημονίου και δεν συζητάει καθόλου για σύναψη νέου προγράμματος. Μένει να αποδειχθεί ποιος έχει δίκιο και αν η τωρινή στάση του κ. Σόιμπλε είναι μέρος μιας διαπραγματευτικής τακτικής που δεν έχει αποδέκτες μόνο τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και τους Γερμανούς ψηφοφόρους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα Βολφγκαγκ Σόιμπλε μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ