Μάρδας: Υπάρχουν ταμειακά αποθέματα και χρόνος για συμφωνία - iefimerida.gr

Μάρδας: Υπάρχουν ταμειακά αποθέματα και χρόνος για συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταμειακά αποθέματα υπάρχουν για όσο χρειάζεται, όπως και χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της ακόμα και αν δεν γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν έχουν μειωθεί οι προσδοκίες για το Eurogroup και ακόμα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα Δευτέρα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει έγκαιρη τελική συμφωνία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Το γεγονός ότι εξελίσσονται οι συζητήσεις σημαίνει ότι υπάρχει θετικό πνεύμα» προσέθεσε, ο κ. Μάρδας.

Ερωτηθείς για το έως πότε έχει ταμειακά αποθέματα η χώρα, απάντησε πωςυπάρχουν αποθέματα για όσο χρειάζεται. Σημείωσε πως η διαπραγμάτευση και οι αλλαγές που θα γίνουν θα κρίνουν αν θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι επιδιώκεται να βρεθούν πηγές εσόδων που στο παρελθόν δεν αγγίχτηκαν, ενώ τόνισε ότι οι φόροι που αντιστοιχούν σε μαύρο χρήμα θα πρέπει να έρθουν πίσω στην χώρα.

Έκανε τέλος γνωστό ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό, «ελκυστικό»σχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, η οποία θα διευκολύνει τον κόσμο που θέλει να πληρώσει.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ