Σαπέν: Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα - iefimerida.gr

Σαπέν: Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, λέει όχι σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει προσπάθειες για να διορθώσει την οικονομική της κατάσταση.

«Οχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε σημερινές του δηλώσεις. «Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει πιθανότητα θα επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup, ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη προστάτευσε τον εαυτό της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στην Ευρώπη, υπογράμμισε, ακόμη, τονίζοντας ότι η Γερμανία έχει δίκιο κι ότι η Αθήνα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τα οικονομικά της. «Οι Γερμανοί είναι σωστοί από κάποια άποψη. Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών. Πρέπει να σεβασθούν αυτές τις συμφωνίες ανεξαρτήτως της αλλαγής κυβέρνησης. Αλλά οι Ελληνες λένε, και σωστά, τούς υποστηρίζω, "έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να κάνουμε τα πάντα όπως πριν"» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε από κοινού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ