Γλέζος: Η Γερμανία μπορεί να πληρώσει τις αποζημιώσεις χωρίς να επηρεαστεί η οικονομία της - iefimerida.gr

Γλέζος: Η Γερμανία μπορεί να πληρώσει τις αποζημιώσεις χωρίς να επηρεαστεί η οικονομία της

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις θα γίνουν για το κατοχικό δάνειο και τα χρέη της Ελλάδας, γιατί δεν υπάρχει θέμα συμψηφισμού τους, καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα. Αυτό τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορεί να πληρώσει τις επανορθώσεις χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της.

Ανάμεσα στα παραδείγματα που έδωσε ήταν γερμανικές υποτροφίες σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες από την Ελλάδα με προτεραιότητα στους απογόνους των θυμάτων, μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα, ή ανάληψη από το γερμανικό κράτος των εξόδων των γερμανικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούν έργα υποδομής στην Ελλάδα. «Τη σχετική διαδικασία θα μπορούσε να την επεξεργαστεί μια κοινή οικονομική επιτροπή», τόνισε ο κ. Γλέζος.

Ακόμη, σημείωσε ότι εκτός από το κατοχικό δάνειο υπάρχουν οι ατομικές αποζημιώσεις, οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στον δημόσιο τομέα, καθώς και η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανώλης Γλέζος αποζημειώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ