Λοράν Φαμπιούς: Οι συζητήσεις προχωρούν γιατί ο Τσίπρας είπε ότι μπορεί να διατηρηθεί το 70% των μεταρρυθμίσεων - iefimerida.gr

Λοράν Φαμπιούς: Οι συζητήσεις προχωρούν γιατί ο Τσίπρας είπε ότι μπορεί να διατηρηθεί το 70% των μεταρρυθμίσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συζητήσεις με την Αθήνα αρχικά δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά πλέον προχωρούν κάπως γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 70% του προηγούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορούν να διατηρηθούν. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο Λοράν Φαμπιούς.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός τόσο στην ψήφο των Ελλήνων κατά της αέναης λιτότητας, όσο και στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις.

«Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη», είπε ακόμη ο Λοράν Φαμπιούς, τονίζοντας ότι στη συζήτηση για το χρέος δεν τίθεται θέμα διαγραφής. «Οι τεχνικοί όμως, μπορούν να συζητήσουν γι αυτό που ονομάζουν "ωρίμανση". Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του, Γιάνης Βαρουφάκης, «πέρασαν από την αλαζονεία στην πρόκληση και τώρα ανακαλύπτουν την πραγματικότητα» ο Λοράν Φαμπιούς σχολίασε: «Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν το 50% του εισοδήματός τους, πράγμα σοβαρό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοράν Φαμπιούς χρέος μεταρρυθμίσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ