Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Σκουριές Χαλκιδικής [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Σκουριές Χαλκιδικής [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαπραγματεύσεις και γόνιμο διάλογο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην μπει φρένο στην επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, αλλά να διασφαλισθεί και η προστασία του περιβάλλοντος ζήτησε μέσω του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οπως τόνισε ο ίδιος, στη σημερινή κινητοποίηση, που γίνεται στο εργοτάξιο στις Σκουριές, βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία μαζί με τις οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων αναφέρουν:

Σκουριές, 15 Φεβρουαρίου 2015,

«Οι Σκουριές είναι δικές μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τις προστατέψουμε»

Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρωνόμαστε στις Σκουριές.

Και στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα:

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Το μέλλον μας και την αξιοπρέπειά μας δεν τα βάζουμε σε διαπραγμάτευση»

Σήμερα ξεκινάει δυναμικά από τις Σκουριές ο αγώνας όλων μας για το παιδιά μας, τα χωριά μας και το μέλλον το δικό μας και του τόπου μας.

Σήμερα διαδηλώνουμε πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ την απόφασή μας να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατέψουμε ότι κερδίσαμε με αγώνες.

Και θα φωνάξουμε πιο βροντερά από ποτέ ότι:

1. Εμείς ξέρουμε από αγώνες. Και δώσαμε όλους τους δίκαιους αγώνες μας, με την Αριστερά στο πλευρό μας.

2. Αυτό το έργο προχωράει νόμιμα και θα είμαστε μπροστά, για να υλοποιηθεί στο σύνολό του. Στις Σκουριές την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι. Και αυτό δεν το βάζουμε σε διαπραγμάτευση.

3. Εμείς δεν χρειαζόμαστε υποκινητές για να εντείνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε στις Σκουριές γιατί αυτό είναι το σπίτι μας και βρίσκεται σε κίνδυνο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το προστατέψουμε. Σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί.

4. Εμείς δεν προκαλέσαμε ποτέ κανέναν. Και ούτε θα προκαλέσουμε ποτέ. Εμείς είμαστε στην δουλειά μας, στον τόπο μας και έχουμε όχι απλά το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

5. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας τους συγγενείς, τα παιδιά και τους πατεράδες μας. Τους συγχωριανούς και τους φίλους μας. Την κοινωνία του τόπου μας. Γι’ αυτό και θα νικήσουμε.

Σήμερα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αυτό είναι το λιγότερο μου μπορούνε να κάνουμε.

Οι Σκουριές είναι το σπίτι μας. Και θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί για να το σώσουμε.

Αυτός ο αγώνας δεν θα επιτρέψουμε να πάει χαμένος.

Όλοι ΜΑΖΙ θα νικήσουμε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου και μέλος της Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα έναντια στην εξόρυξη χρυσού τόνισε: «Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε διάλογο με τους εργαζομένους στα μεταλλεία, αλλά είναι αφελές να θεωρείται ότι το μέγεθος της μεταλλευτικής δραστηριότητας που επιχειρείται και γίνεται στην περιοχή, μπορεί να ελεγχθεί, ώστε να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος. Ηδη έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα νερά μας, λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Παρόλαυτά επεσήμανε ότι είναι αντίθετος με τη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: ««Δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε σε καυγάδες και εντάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα πραγματοποιούν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνας τους, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε και μάλιστα ούτε καν στο ελάχιστο»

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Σκουριές Χαλκιδικής [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Σκουριές Χαλκιδικής [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις Σκουριές Χαλκιδικής [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ