Παππάς: Δεν εφαρμόζουμε πλέον «by the book» τις απαιτήσεις της Τρόικα

Παράλογες και αντικοινωνικές χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις της Τρόικα ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αυτές πλέον «δεν μπορούν να εκτελούνται by the book από τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Επικρατείας ότι κατά το διήμερο των επαφών στις Βρυξέλλες «οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες έχουν φωνή και βήμα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες».

Ακόμη, ο κ. Παππάς σημειώνει ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά τονίζει ότι «αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό επί του παρόντος είναι να πετύχουμε μια θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση, ώστε να ανακουφιστεί η ελληνική οικονομία από το νέφος της αβεβαιότητας και της λιτότητας, που προκαλούν τάσεις απο-επένδυσης, οικονομικής στασιμότητας και υψηλής ανεργίας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δημόσια τηλεόραση, εξήγησε ότι η μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ θα γίνει με ομαλό τρόπο, «χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ