Πάντοαν: Υπάρχει πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα -Δεν θα γίνει δορυφόρος της Ρωσίας - iefimerida.gr

Πάντοαν: Υπάρχει πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα -Δεν θα γίνει δορυφόρος της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν από τους πολιτικούς που κρατήθηκαν όσο πιο κοντά γινόταν στις ελληνικές θέσεις κατά τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν μίλησε στο ιταλικό ραδιόφωνο Radio 24 και δήλωσε πως πλέον η Ελλάδα απομακρύνεται από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τον Ιταλό πολιτικό ο κίνδυνος που εμφανιζόταν στο ευρωπαϊκό τοπίο το τελευταίο διάστημα και έδειχνε την Ελλάδα να προσεγγίζει τις θέσεις της Ρωσίας, φαίνεται πλέον να μειώνεται δραστικά μετά τις συναντήσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Μετά τη χθεσινή (σ.σ: Πέμπτη) πολιτική συμφωνία που ελπίζω να ενοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, ο κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρώπης και να γίνει δορυφόρος της Ρωσίας απομακρύνεται».

Το άρθρο του Reuters έρχονται τη στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έβλεπαν με ανησυχία την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία με την τελευταία να κάνει λόγο ακόμη και για παροχή οικονομική ενίσχυση, σε περίπτωση που οι σχέσεις με την Ευρωζώνη έφταναν σε οριακό σημείο και το Grexit γινόταν αναπόδραστο.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιέρ Πάολο Πάντοαν Eurogroup ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ