Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τυχοδιώκτη της χρονιάς ψήφισαν οι αναγνώστες του National Geographic, αναδεικνύοντας τον 67χρονο Πολωνό Αλεξάντερ Ντομπά που κωπηλάτησε 7.700 μίλια ταξιδεύοντας με καγιάκ από την Λισαβόνα μέχρι τη Φλόριντα.

«Αν ένας 67χρονος μπορεί να το κάνει, μπορείς να το κάνεις κι εσύ» δήλωσε ο Ντομπά που πλέον κατέχει το μεγαλύτερο ρεκόρ διέλευσης του Ατλαντικού με καγιάκ στην ιστορία.

ρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη των χεριών του και τη μεγάλη δύναμη της θέλησης, Ντομπά κωπηλάτησε 7.700 μίλια μέσα σε ένα καγιάκ 7 μέτρων. Αναχώρησε τον Οκτώβριο του 2013 από τη Λισαβόνα και έφτασε έξι μήνες αργότερα στη Φλόριντα. Ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός, είναι το μόνο άτομο που κατάφερε να περάσει με καγιάκ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από τη μία ήπειρο στην άλλη, μόνος, χωρίς βοήθεια, στηριζόμενος στη δική του δύναμη. Μαχόταν με κύματα 30 ποδιών και πέρασε από το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Ωστόσο μετά από αυτό το κατόρθωμα, δεν σκοπεύει να κρεμάσει το κουπί του. Την άνοιξη του 2016, σχεδιάζει να επιχειρήσει ξανά τη διέλευση του Ατλαντικού Ωκεανού με καγιάκ και πάλι, αυτή τη φορά ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη και φτάνοντας στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αυτός είναι ο 67χρονος που ψηφίστηκε τυχοδιώκτης της χρονιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ