Εκπληξη και δυσαρέσκεια για το «συμφωνώ με το ΚΚΕ» του Σαμαρά

Την έντονη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των παρισταμένων εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της Βόρειας Ελλάδας προκάλεσε μια αποστροφή των λεγομένων του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί τους χθες στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποι των φορέων διεκτραγωδούσαν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία κυρίως στην περιοχή της Μακεδονίας με τα συνεχή βάρη και τους φόρους.

Τότε λοιπόν ο κ. Σαμαράς λαμβάνοντας το λόγο αφού αρχικά επισήμανε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν, συμπλήρωσε: «Συμφωνώ με το ΚΚΕ», το όποίο όπως είναι γνωστό καλεί τους πολίτες σε πλήρη ανυπακοή και σε άρνηση πληρωμής κάθε νέου τέλους και εισφοράς.

Η φράση αυτή πάγωσε το ακροατήριο και προκάλεσε πολλά σχόλια μεταξύ των παρισταμένων. Μάλιστα ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς που έλαβε το λόγο αμέσως χρησιμοποίησε ένα προσωπικό του παράδειγμα για να καταδείξει το πρόβλημα της χώρας τουλάχιστον όπως αυτό γίνεται αντιληπτό στην πραγματική οικονομία τόσο στο εσωτερικό όσο κυρίως στο εξωτερικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μυλωνά σε μια μεγάλη συμφωνία ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ που έχει κλείσει με το Κονγκό, του ζητούνται πρόσθετες εγγυήσεις με το επιχείρημα ότι η χώρα έχει εκτός από οικονομικό πρόβλημα και πολιτική αστάθεια καθώς τα κόμματα δεν συμφωνούν στο πως θα εξέλθει από την κρίση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ