Reuters: Μειώθηκαν οι εκροές καταθέσεων των Ελλήνων τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr

Reuters: Μειώθηκαν οι εκροές καταθέσεων των Ελλήνων τον Φεβρουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μειωμένο ρυθμό γίνονται τον Φεβρουάριο οι εκροές καταθέσεων μετά την αύξηση τον Ιανουάριο λόγω της προεκλογικής αβεβαιότητας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες τραπεζίτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Reuters, οι αποταμιευτές παραμένουν ανήσυχοι όσον αφορά το μέλλον των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – Ευρωπαίων εταίρων δεδομένου του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι συζητήσεις παρότι επικρατεί μια σχετική ηρεμία στις αγορές το τελευταίο διάστημα.

«Βλέπουμε μικρότερες εκροές μέχρι στιγμής τον Φεβρουάριο σε σχέση με τις εκροές του Ιανουαρίου που διαμορφώθηκαν στα 11-12 δις. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ενώ εκτίμησε πως μέχρι στιγμής τον Φεβρουάριο οι εκροές διαμορφώνονται πέριξ του 1 δισ. ευρώ, με τις συνολικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων να υποχωρούν κάτω από τα 150 δις. ευρώ.

Οι εκροές έχουν επιβραδυνθεί μέχρι στιγμής αυτόν το μήνα , σημείωσε από την πλευρά του ο CEO μιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε: Υπάρχει επαρκής ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να ανακοινώσει τα μεγέθη του Ιανουαρίου στις 23 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΜ χρήματα εκροές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ