Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα, μόνο έντονες διεργασίες - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα, μόνο έντονες διεργασίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα στην παρούσα φάση, ξεκαθάρισε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Ωστόσο, έκανε λόγο για εντατικές διαβουλεύσεις του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίες, όμως, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής. «Οι εντατικές επαφές μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών συνεχίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Αντρέεβα πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου ότι «το μόνο σχέδιο για το οποίο εργαζόμαστε είναι για τη σταθερή παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», καθώς και ότι «υπάρχουν έντονες διεργασίες αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο αυριανό Εurogroup, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτοντας ότι ο προγραμματισμός που γίνεται έχει ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις στο τακτικό Εurogroup της 16ης Φεβουαρίου. «Δεν έχουμε προσδοκίες για τελική συμφωνία αύριο στο Eurogroup ή την Πέμπτη στο Συμβούλιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως όλα τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι λειτουργούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ