Lazard: Η Τρόικα τα έκανε όλα λάθος -Να μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ το χρέος - iefimerida.gr

Lazard: Η Τρόικα τα έκανε όλα λάθος -Να μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριτική εναντίον της Τρόικα άσκησε ο επικεφαλής της Lazard, Matthieu Pigasse, που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης την υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα ο κ. Pigasse τόνισε πως η Τρόικα έριξε την ελληνική οικονομία σε «τοίχο» και κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με την οικονομία της Ευρώπης. Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να γίνει βιώσιμο.Η επιβολή λιτότητας από την τρόικα στην Ελλάδα ήταν παντελώς λάθος καθώς έχει «ρίξει σε τοίχο» την ελληνική οικονομία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Euope 1 ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard, Matthieu Pigasse.

«Νομίζω πως οι πολιτικές που εφάρμοσε η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ) είναι λάθος και έχουν ρίξει την Ελλάδα σε τοίχο και ίσως ρίξουν και την Ευρώπη σε τοίχο» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ναι, νομίζω πως η τρόικα τα είχε όλα λάθος», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε πως είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει σε «αποδεκτά» επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Lazard είναι σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ ήταν σύμβουλος και στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LAZARD τρόικα χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ