Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 θα παρουσιάσει επισήμως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πάντως, μέχρι τις 24 του μήνα, μπορεί ο καθένας να το δει να αποκαλύπτεται μέσω του γνωστού διαδικτυακού παιχνιδιού Tetris.

Με το διαδικτυακό παιχνίδι «Tetris® Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ», η ΕΚΤ δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να εξοικειωθεί με τέσσερα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου, και πιο συγκεκριμένα με το «παράθυρο με προσωπογραφία» που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για να λάβει κάποιος μέρος στο παιχνίδι πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και κάτοικος της Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπάρχει επίσης διαγωνισμός με έπαθλο το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ μέσα σε διαφανή ακρυλική θήκη. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαρτίου 2015, στις 11.59 μ.μ. (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Πατήστε ΕΔΩ για να παίξετε Tetris.

Οσοι από εσάς βέβαια, δεν είστε λάτρεις των video games, σημειώνεται ότι το νέο νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών.

Το νέο χαρτονόμισμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά ασφαλείας:

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 4

O αριθμός 20 του νέου χαρτονομίσματος είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Τοποθετημένος στην κάτω αριστερή γωνία, αλλάζει χρώματα -γίνεται πράσινος και βαθύ μπλε- όταν ο κάτοχος κουνήσει το χαρτονόμισμα στο φως.

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Δεύτερο χαρακτηριστικό ασφαλείας, η κάθετη λωρίδα με την μορφή της Ευρώπης που έχει αντληθεί από την ελληνική μυθολογία. Με την κίνηση του νομίσματος, εκτός από το ολόγραμμα αποκαλύπτεται και η αξία του χαρτονομίσματος δηλαδή ο αριθμός 20.

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ -Ανακαλύψτε το παίζοντας Tetris [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το τρίτο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι η εικόνα της Ευρώπης. Αν κοιτάξετε το χαρτονόμισμα στο φως εμφανίζεται το ολόγραμμα το οποίο είναι ορατό και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαρτονόμισμα 20 ευρώ 20ευρω tetris
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ