Το μέλλον ανήκει στις τσούχτρες! - iefimerida.gr

Το μέλλον ανήκει στις τσούχτρες!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο συνεχίζεται η υπερ-αλιεία των παγκόσμιων θαλασσών, αλλά και όσο αυξάνεται η μόλυνση των ωκεανών και η θερμοκρασία του πλανήτη, τόσο ο αριθμός των μεδουσών θα γιγαντώνεται.
Αυτό εκτιμούν οι επιστήμονες σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Time οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντίστροφη πορεία στην εξέλιξη των ειδών» όσο χειροτερεύουν οι οικολογικές συνθήκες του πλανήτη.
Και μάλιστα οι επιστήμονες εκτιμούν πως μολονότι χρειάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια (αντίστοιχα) για την μετάβαση από τον πίθηκο στον άνθρωπο και από τους θαλάσσιους οργανισμούς στα θηλαστικά, η μελλοντική μετάβαση στην πλήρη κυριαρχία των μεδουσών στον πλανήτη δεν θα αργήσει τόσο πολύ.
Συγκεκριμένα προβλέπουν πως οδηγούμαστε σε ένα μέλλον με «ωκεανούς από ζελατίνη» όπου οι τσούχτρες και οι μέδουσες θα είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της τροφικής αλυσίδας. Και όποιος φαντάζεται ότι η ασπόνδυλη μέδουσα που δεν έχει καν μάτια, δεν μπορεί ως εκ τούτου να είναι δεινός θηρευτής στην αναζήτηση τροφής, κάνει μεγάλο λάθος.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου οι τσούχτρες μέσα στο διάστημα των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρόνων που βρίσκονται στη γη, έχουν εξελιχθεί και έχουν αναπτύξει την ικανότητα να κινούνται καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα ψάρια γεγονός που τις κάνει πιο ανθεκτικές και κυρίως πιο ακούραστες, ενώ παράλληλα εμφανίζουν σταδιακή αύξηση του όγκου τους χωρίς όμως αυτή να λειτουργεί αρνητικά στην ταχύτητά τους και την κατανάλωση ενέργειας. Συμπέρασμα: οι τσούχτρες γιγαντώνονται και γίνονται πιο ισχυρές. Προσθέστε σε αυτό και την σταδιακή εξαφάνιση των ψαριών λόγω μόλυνσης και υπερ-αλιείας που τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους ωκεανούς, αλλά και τους ταχείς ρυθμούς αναπαραγωγής των μεδουσών και έχετε τον σίγουρο μελλοντικό κυρίαρχο των θαλασσών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ