Πιο αποτελεσματική η προσθήκη γευματικής ινσουλίνης glulisine στην ινσουλίνη glargine - iefimerida.gr

Πιο αποτελεσματική η προσθήκη γευματικής ινσουλίνης glulisine στην ινσουλίνη glargine

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο του 47ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα (12-16 Σεπτεμβρίου) στη Λισσαβώνα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης All-to-Target.

Η προσθήκη γευματικής ινσουλίνης glulisine στην ινσουλίνη glargine είναι πιο αποτελεσματική, με λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας, από την εισαγωγή διφασικής ινσουλίνης aspart δις ημερησίως.

Η κλινική μελέτη All-to-Target είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη, ανοιχτή μελέτη διάρκειας 5 ετών, στην οποία συγκρίθηκε η αποτελεσματικότητα, τα ποσοστά υπογλυκαιμίας και το σωματικό βάρος σε 572 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που αντιμετωπίζονται με τρεις διαφορετικές αγωγές ινσουλίνης: διφασική ινσουλίνη aspart 70/30 (πρωταμινική-aspart/aspart) δις ημερησίως (n=192), ινσουλίνη glargine + μία δόση γευματικής ινσουλίνης glulisine (n=189) και ινσουλίνη glargine + σταδιακή προσθήκη γευματικής ινσουλίνης glulisine (n=191).

Τα άτομα που πέτυχαν τον στόχο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c<7% ήταν σημαντικά περισσότερα στην ομάδα που έλαβε μία δόση γευματικής ινσουλίνης glulisine + ινσουλίνη glargine (49%, p<0,025) ή σταδιακή προσθήκη ινσουλίνης glulisine στα γεύματα (45%, p<0,05), σε σύγκριση με την ομάδα που έλαβε διαφασική ινσουλίνη (39%). Επίσης, τα άτομα που πέτυχαν τον στόχο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c χωρίς υπογλυκαιμία ήταν σημαντικά περισσότερα στην ομάδα που έλαβε μία δόση γευματικής ινσουλίνης glulisine + ινσουλίνη glargine (24%, p<0,05) ή στην ομάδα σταδιακής προσθήκης ινσουλίνης glulisine στα γεύματα (24%, p<0,05), έναντι της ομάδας που έλαβε διφασική ινσουλίνη aspart (14%).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο ερευνητής της μελέτης Dr Matthew Riddle, από το Πανεπιστήμιο του Oregon, δήλωσε: «Η προσθήκη μίας ένεσης γευματικής ινσουλίνης σε τιτλοποιημένη βασική ινσουλίνη (θεραπευτικό σχήμα basal – plus) είναι ένας τρόπος εντατικοποίησης της θεραπείας για τον Διαβήτη Τύπου 2, λογικός και φιλικός για τον ασθενή. Τώρα δείξαμε ότι η προσέγγιση αυτή ήταν εξίσου αποτελεσματική και επιπλέον προκάλεσε λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας, σε σύγκριση με τη διφασική ινσουλίνη δις ημερησίως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ