Η νέα πρωτιά της Λυρικής φέρει τη σφραγίδα της αναγέννησής της: Eνα DVD που συνεπαίρνει - iefimerida.gr

Η νέα πρωτιά της Λυρικής φέρει τη σφραγίδα της αναγέννησής της: Eνα DVD που συνεπαίρνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kάπως έτσι, άρχισαν όλα. Με αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση του Φάουστ που καθήλωσε το κοινό, ενθουσίασε τους κριτικούς και έκανε όλους να ελπίζουν -βάσιμα όπως αποδείχτηκε- ότι η Λυρική είναι έτοιμη να αλλάξει επίπεδο. Ηταν η παραγωγή του Φάουστ που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή τον Ιανουάριο του 2012 σε μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Αυτή η παράσταση που είναι σταθμός στην ιστορία της Εθνικής, που σήμανε με τον πιο κατηγορηματικό, χωρίς ενδιάμεσες επεξηγήσεις στροφή της προς την εποχή των γεμάτων αιθουσών και του φανατικού κοινού μόλις κυκλοφόρησε σε DVD. Κι άλλοι συμβολισμοί έρχονται λοιπόν να ακουμπήσουν αυτόν τον Φάουστ του Γκουνό, αφού αυτή είναι η πρώτη κυκλοφορία DVD της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργώντας προσδοκίες και ανυπομονησία για επόμενες παραγωγές που αγαπήσαμε και ανυπομονούμε να ξαναδούμε, αυτή τη φορά μέσα από μια διαφορετική συνθήκη.

Η νέα πρωτιά της Λυρικής φέρει τη σφραγίδα της αναγέννησής της: Eνα DVD που συνεπαίρνει  | iefimerida.gr 0

Το DVD διατίθεται φυσικά στο shop της Λυρικής μέσα στο Ολύμπια (Ακαδημίας 59), ενώ σύντομα θα αρχίσει η διάθεσή του και σε άλλα σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βλέποντας το δεν παρακολουθεί κανείς μόνο μια εξαιρετική παράσταση αλλά και την αρχή μιας αφήγησης που βιώθηκε με ένταση και ενθουσιασμό σε δρόμους, πλατείες, θέατρα, μεγάλες αίθουσες. Την ιστορία της αναγεννημένης Λυρικής, της Λυρικής που απευθύνεται στο πραγματικό στο μεγάλο κοινό και όχι σε ελίτ, της Λυρικής που εκπαιδεύει ένα νέο ενθουσιώδες κοινό.

Η ιστορία του Φάουστ παρουσιάστηκε για οκτώ παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιανουάριο του 2012 σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και με τα εξαιρετικά σκηνικά του Αλεσσάντρο Κάμερα που υπήρξαν σημαντικός παράγοντας επιτυχίας της παραγωγής. Ο Τζανέλλα προσέγγισε τον μύθο του Φάουστ, εστιάζοντας στην ανθρώπινη διάσταση των ηρώων και όχι στο υπερφυσικό και θρησκευτικό στοιχείο της ιστορίας. Η εμπνευσμένη χρήση του μπαλέτου όχι μόνο στη Βαλπούργεια νύχτα, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του έργου, καθώς και η σωστή καθοδήγηση των τραγουδιστών και της χορωδίας συνέβαλαν στην ιδιαίτερη επιτυχία της παραγωγής.

Η νέα πρωτιά της Λυρικής φέρει τη σφραγίδα της αναγέννησής της: Eνα DVD που συνεπαίρνει  | iefimerida.gr 1

Αναλυτικά οι συντελεστές του DVD Φάουστ:
Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία - Χορογραφία – Κινησιολογία Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά Αλεσσάντρο Κάμερα
Κοστούμια Κάρλα Ρικόττι
Φωτισμοί Βινίτσιο Κέλι
Διεύθυνση χορωδίας Νίκος Βασιλείου

Φάουστ Έρικ Κάτλερ
Μαργαρίτα Αλεξία Βουλγαρίδου
Μεφιστοφελής Παάτα Μπουρτσουλάτζε
Βαλεντίνος Δημήτρης Πλατανιάς
Βάγκνερ Δημήτρης Κασιούμης
Ζήμπελ Ειρήνη Καράγιαννη
Μάρθα Ινές Ζήκου
Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάουστ DVD λυρική Μύρων Μιχαηλίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ