Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση για το «φουσκωμένο» έλλειμμα - iefimerida.gr

Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών της καθηγήτριας, Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκόπιμα στο 15,4% ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα, η ΝΔ είχε επισημάνει και στο παρελθόν την ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη «διαμόρφωση» του ελλείμματος το 2009, με την ενσωμάτωση των εγγυήσεων των ΔΕΚΟ.

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο "Σώζεται ο Τιτανικός" του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Χριστοδουλάκη, όπου έγραφε ότι «η Ελλάδα (η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους ... κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετήσιμο χρέος ... άλλες χώρες δεν περιέλαβαν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος ...»

Ο κ. Σταικούρας αναφέρει ακόμα την έκθεση της Επιτροπής για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που είχε συστήσει ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η οποία εκτιμούσε το Φεβρουάριο του 2010 ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν πολύ χαμηλότερο, και καταλήγει ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει «άμεσες εξηγήσεις» και να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ