Ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει ότι οδεύουμε σε συμφωνία με τους εταίρους

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για την προοπτική συμβιβασμού μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών της χώρας. Mάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους Ευρωπαίους ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές οδεύουν προς συμβιβασμό στο κρίσιμο Eurougroup της Τετάρτης καθώς έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας, αποδίδοντας ιδιαίτερα σημασία στο ρόλο του νέου προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμοων Γιώργου Χουλιαράκη (εκπροσωπεί τη χώρα στο Euroworking Group) και ο οποίος έχει αναλάβει το σύνθετο και απαιτητικό ρόλο της τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Χουλιαράκη τονίζοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη σκληρή διαπραγμάτευση καθώς διαθέτει τις γνώσεις και τις ικανότητες για κάτι τέτοιο. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι με την ενεργό διαμεσολάβηση του προέδρου του ΣΟΕ επιχειρείται ο από κοινού καθορισμός των μέτρων και των πολιτικών που θα επιτρέψουν στις Βρυξέλλες να αποδεχθούν ένα ρεαλιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης (ανεξάρτητα από το πώς θα ονομαστεί αυτό) και χωρίς η διαπραγμάτευση να κολλήσει στο αν αυτό το πακέτο θα θεωρείται συνέχεια του προηγούμενου προγράμματος ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ