Μόναχο: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens - iefimerida.gr

Μόναχο: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Heinz-Joachim Neubuerger, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο δωροδοκίας. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Οπως επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Siemens κέρδισε τη δίκη τον Δεκέμβριο του 2013, αναγκάζοντας τον Neubuerger να καταβάλει στην εταιρεία 15.000.000 ευρώ ως αποζημίωση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δωροδοκίας.

Τελικά, έφτασαν σε διακανονισμό τον Αύγουστο του 2014, μειώνοντας την πληρωμή στα 2.500.000 ευρώ, ένα ποσό που οι μέτοχοι κατά την ετήσια σύνοδο της Siemens ενέκριναν στις 27 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση όταν μετά από έρευνες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες αποκαλύφθηκαν μίζες και δωροδοκίες για να κερδίσουν συμβάσεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην επιχειρηματική ιστορία της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ